Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

TSC'04 hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Op de website hebben we een privacybeleid, waarin we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. TSC'04 houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

 

Wat is de AVG?
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG zorgt onder meer voor:
  • versterking en uitbreiding van privacyrechten;
  • meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
  • dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.
Wat verandert er voor jou?       
Onze wereld wordt steeds digitaler (internet). Naast heel veel voordelen zitten er ook nadelen aan! Denk aan z.g. ‘hacks’ en identiteitsdiefstal. Ieder mens, ieder verenigingslid heeft het recht dat er met zijn/haar persoonsgegevens zorgvuldig wordt omgegaan. Wij willen als vereniging ervoor zorgdragen dat we aan de wettelijke eisen voldoen. Hierdoor dienen we een aantal zaken aan te passen, waar je waarschijnlijk niets van merkt. Over de zaken waar je wel wat van kan merken, willen we je in ieder geval over informeren:
  • De algemene gebruikersnaam “jeugdlid” in sportlink gaat verdwijnen.
  • Er staat nu een privacybeleid op onze website onder het kopje vereniging/privacy beleid.
  • In het aanmeldingsformulier voor nieuwe leden is een verwijzing naar het privacybeleid opgenomen. 

We zullen de toestemming van de bestaande leden ten aanzien van het gebruik van persoonsgegevens gaan vragen als er op het begin van het seizoen nieuwe teamfoto's gemaakt gaan worden.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.