CoronaBeste leden van TSC'04,

Nu, april 2021, zitten we nog steeds midden in de pandemie die ons allen raakt.
We hadden gehoopt al lang weer op het veld te kunnen staan en met elkaar een balletje te trappen. Toch is de realiteit anders...

Het kabinet had deze week te kennen gegeven dat de huidige Coronamaatregelen verlengd zullen worden. Dit heeft grote gevolgen voor het hervatten van het amateurvoetbal en met name de Regiocup van de KNVB.

De Regiocup is door de KNVB in het leven geroepen om iedereen in hun eigen regio toch nog te laten voetballen in een alternatieve competitie waarbij zo min mogelijk reisbeweging moeten worden gemaakt. Wanneer en óf de Regiocup zal beginnen is natuurlijk afhankelijk van eventuele versoepelingen van de Coronamaatregelen.

Tijdens de persconferentie is ook gesproken over het "openingsplan" van het kabinet. Volgens het huidige openingsplan zullen volwassenen van 27 jaar en ouder vanaf 11 mei weer in teams mogen gaan trainen. Competities mogen vanaf 7 juli weer worden hervat.

De KNVB is in gesprek met de Rijksoverheid om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder speels mogen worden zodat de Regiocup doorgang kan vinden.

We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk groen licht krijgen en weer kunnen voetballen, maar het afgelopen jaar heeft ons wel geleerd dat er veel onzekerheden zijn.

Toch willen we jullie aanmoedigen om te blijven bewegen en fit te blijven. Een goede fysieke weerstand is in deze tijd juist belangrijk. Dagelijks een stukje wandelen, hardlopen of fietsen is al heel goed voor je conditie.

Mochten jullie ideeën, tips of suggesties hebben voor het bestuur op gebied van het Coronabeleid bij TSC'04 horen we het natuurlijk graag.