TSC’04 zet een grote stap richting lijfsbehoud in de 4e Klasse.

Voorafgaand aan het duel met Meterik stond TSC’04 op een 5e plek en Meterik op een 8e plek. Hierbij moet vermeld worden dat Meterik 2 wedstrijden minder had gespeeld dan TSC’04.
In de eerste seizoenshelft had TSC’04 de grootste moeite met, volgens kenners, een van de best voetballende ploeg uit de 4e Klasse E. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 eindstand. TSC’04 was dus gewaarschuwd over het treffen met Meterik.

Meterik begon sterk aan de wedstrijd. Met lopende mensen zetten ze TSC’04 volledig onder druk. Na enkele waarschuwingen aan het adres van TSC’04, was het in de 14e minuut dan toch raak voor de gasten. Na een discutabele buitenspelsituatie, waar de leidsman geen gehoor gaf aan de grensrechter, kon de voorhoede vrij doorlopen op stand-in Yannick Smeets. Deze pakte het eerste schot van de spits, maar in de rebound was het dan toch raak. TSC’04 keek al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan. In een van de, tot dan toe, spaarzame momenten kreeg TSC’04 een strafschop. Door goed doorzetten van Toby Colbers kreeg Mert Oglak de bal in het 16 meter gebied. Op het moment dat deze wegdraaide van de verdediger, werd deze gevloerd. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Voor Moreno Timp was dit een koud kunstje, waardoor hij zijn 13e treffer van het seizoen kon noteren. De plotselinge gelijkmaker gaf TSC’04 weer energie. Het spelbeeld kantelde volledig. Daar waar de gasten de 1e 20 minuten heer en meester waren, kwam TSC’04 steeds beter in het spel. Enkele gevaarlijke corners en een bal van Moreno net langs de kruising resulteerde in een 1-1 tussenstand.
Na de pauze ging TSC’04 door met waar ze voor de rust mee bezig waren. In de 50e minuut kreeg Ted Rutjens de bal toegespeeld van Moreno (en een beetje Roy). Met een schot over de keeper kwam TSC’04 op een 2-1 voorsprong. TSC’04 bleef goed in de organisatie staan, waardoor Meterik alleen met lange ballen in de 16 meter gevaarlijk kon worden. Helaas voor Meterik stond Yannick steeds weer op de juiste plek om de ballen uit de lucht te plukken. TSC’04 kreeg in het restant van de wedstrijd nog enkele grote mogelijkheden. De laatste eindpass ontbrak helaas, waardoor enkele goede mogelijkheden om zeep werden geholpen. In de 70e minuut leek TSC’04 het duel in het slot te gooien, maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Daar waar de leidsman in de 1e helft een penalty toekende vergat hij in de 2e helft op zijn fluit te blazen. Een overduidelijke handsbal door de verdediger van Meterik werd over het hoofd gezien. 5 minuten later had Moreno pech met zijn vrije trap. De bal spatte op de lat uiteen. Billy kreeg de grootste kans om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Van dichtbij kreeg hij de bal niet tegen de touwen, waardoor de stand nog altijd 2-1 bleef. Gelukkig kwam TSC’04 verder niet meer in de problemen en kon ze wederom 3 punten bijschrijven aan het totaal.

Volgende week op 1e paasdag neemt TSC’04 het op tegen GFC’33 uit Grubbenvorst. TSC’04 zal ook deze wedstrijd moeten winnen om niet in dezelfde situatie te belandden als vorig jaar. Zeker gezien het feit dat enkele teams nog flink wat wedstrijden tegoed hebben. Wij hopen hierdoor op alle steun!

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2022