team19 20

Venlose Boys - TSC'04 3-5

De voorbereidingen op deze wedstrijd waren gelukkig minder dramatisch dan vorige week. Genoeg spelers waaronder de terugkeer van onze topscoorder Xander aka XXX. Na de gebruikelijke koffie bij Quatre Bras reden we met volle moed naar het sportcomplex "De Alde Wielerbaan" in Venlo.

De opstelling was geen probleem en er werd gekozen voor een sterke bank met Xander... ja topscoordertje zitten denken jullie dan, maar ons spitsenduo van vorige week prikten er toch maar lekker 5 in dus geen reden om dit te wijzigen. Aangevuld met de Potatoe die zichtbaar nog aan het herstellen was van de alcoholische versnaperingen van de nacht uhh morgen ervoor. De bank zakte dus ook aardig door.

Enfin, de wedstrijd begon en de Boys drukten TSC'04, gesteund door de harde wind, direct terug op eigen helft. De geslepen "Billy Heger" strooide met de passes op hun voorwaartsen maar kreeg hier ook alle vrijheid voor. Stefan Jahnsen kreeg in de rust daarom ook een 10 strippenkaart aangeboden voor het Venlosche zwembad want hij deed meer aan "zwemmen" de 1e helft dan verdedigen. Als het technisch hart Stefan niet op het einde van de wedstrijd had geattendeerd, zwom hij er nu wellicht nog rond.

De uitbraken waren spaarzaam en konden we een keertje vooruit bedacht Marc dat de bal niet zo snel naar voren hoefde en speelde daarom alle.... ja lees alle..... ballen direct weer terug naar achteren. Hans had het er helemaal mee gehad en speelde daarom de bal maar eens direct door aan Mayk die de bal heerlijk deponeerde in het vijandige 16 meter gebied waar Roy Krijn, die graag wilde meedoen daar hij op zondag verhinderd was, de bal prachtig aannam en de keeper bekeken verschalkte. Vanaf achteren zag het er naar uit dat hetmeer geluk dan wijsheid was, dit onderbouwd door John zijn opmerking: "als Roy dit zo bedoeld had was het een fantastische goal. " Enfin we stonden tegen de verhouding in met 0-1 voor.

 We kregen meer en meer grip op de Boys.... maar we werden in slaap gesust door de tegenstander. Bij een snelle counter, na onnodig balverlies op het middenveld, stond de linkerspits van de Boys ineens pin-vrij voor onze keeper en lepelde de bal perfect in de rechter bovenhoek. Stefan begon direct met het uitdelen van enkele zwemtickets daar er toch 2/3 personen totaal uit positie (dus zwemmen voor de leken onder ons) stonden te hippen op dat moment. Frank bleef na deze actie roerloos op de grond liggen want het "schoot" hem er weer in en moest dus voortijdig de douche gaan opzoeken. Hopelijk is hij er weer snel bij.

Xander aka "Het lek van PEC" oftewel "De bolle van Zwolle" (kies maar zelf) werd opgetrommeld om het doel te verdedigen wat hij in het verleden reeds enkele malen erg goed heeft gedaan. Het spel golfde op en neer zonder veel weg te geven of veel te creëren. Hoewel halverwege bij een stand van 1-1 toch gedacht werd dat we nu door de wind een voordeel hadden in de 2e helft. En zo gebeurde het ook.

Vanaf de start van de 2e helft kwamen de Boys bijna niet meer over de helft en de duimschroeven werden stevig aangedraaid. Mayk wederom rand 16 ingespeeld, draaide fraai weg en schoot met links loeihard op het doel (lees rollertje). De keeper was zichtbaar verblind door de schoonheid van onze eerste vrouwelijke toeschouwer Lady Kings en vergat pardoes de bal te stoppen. 1-2. 

Ons koningskoppel in de spits begon elkaar vaker en vaker te vinden met name ook door de inbreng van Niels op de 10 positie. De 1-3 kon dan ook niet uitblijven.Sven schoot met uiterste precisie, waar hij toch niet echt om bekend staat, de bal tegen de touwen nadat hij het 2e kadootje van de Boys keeper met 2 handen aannam.

De wedstrijd leek gespeeld. Geen vuiltje aan de lucht dachten alle TSC-ers maar ja er is altijd eentje..... en als het dan je keeper is dan weet je het wel. De 2-3 lag in het netje zonder in detail te treden hoe deze goal tot stand kwam. (Xander bedankt voor het tientje). Even was er sprake van paniek, Marc had weer de pijp leeg, Stefan was nog bezig met de 400 meter rugslag en Niels dacht ik ga er maar eens spontaan bij liggen wat resulteerde in een Tikkie van de Boys van € 17,50 voor één kubieke meter gele zand om het gat te dichten.

Gelukkig kunnen we altijd leunen op het loopvermogen van onze Tommie. Je ziet dat, nu hij weer aan de vrouw is, hij wederom topfit is en Tommie begon de linkerkant weer helemaal te bestrijken. Na een perfecte loopactie vond hij Mayk weer rond de 16 en als een echte sluipmoordenaar beaamt was het verschil weer 2 doelpunten. 2-4. De krachten werden gespaard en er werd al gedacht aande volgende week. Niet ons koningskoppel. Meer en meer kregen zij de ruimte en na een prima aanval over meerdere stations nam Mayk het vijandelijke doel wederom onder vuur. Sven stond zoals eigenlijk wekenlijks in de baan van het schot en caramboleerde het leder vakkundig tegen de touwen. Ja zo kennen we hem weer en zijn smile van oor tot oor en de opmerking van Mayk "man man man daar gaat mijn hattrick" bracht een glimlach op ieders gezicht, 2-5.

Ook de 3-5 is door Xander bij het Technisch Hart afgerekend waardoor hier geen additionele informatie over vrijgegeven kan en mag worden. De wedstrijd was ook direct voorbij en de nodige getapte weissbiertjes werden gretig soldaat gemaakt.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2020