team19 20

Baarlo - TSC’04 0-6

EINDELIJK  !!!!, na een hele lange corona 19 winterslaap mochten de TSC veteranen eindelijk weer eens aan de bak. We mochten 2 nieuwe spelers verwelkomen; Dean en Vince. Xander werd met een operatie weer opgelapt en we namen afscheid van onze muur in de verdediging Stefan. Daarentegen stond dat Frank nog wat lichte rug klachten had en rust kreeg en Kings zijn bovenbeentje ook niet 100% goed aanvoelde.
De opstelling werd dan ook snel op papier gezet. Vince werd in de verdediging geposteerd waardoor Mark Vincent naar het middenveld doorgeschoven kon worden wat uitstekend uitpakte met uiteindelijk een verdiende “man of the match” nominatie. John weer lekker op links en Hans een vrije rol op het middenveld. Sven stemde wat zuchtend toe om een reserve beurtje te pakken en Tommie en Kings hielden hem gezelschap op ut benkskuh. Brian werd door Frank ook nog opgetrommeld waardoor we een bank hadden die voor een extra dimensie kon zorgen zou dat nodig zijn.

De wedstrijd werd om 17:00 gestart en het leder rolde bij beide teams lekker op en neer. TSC, beducht voor de sterke aanval van Baarlo, die ons in November nog met 3-2 hadden verslagen, organiseerde de verdediging snel en effectief. Met de Potatoe centraal achterin kon er lekker opbouwend gevoetbald worden waardoor Willem en Mayk voorin de nodige ballen in de voetjes kregen. Dean, had zienderogen moeite met het snelle spel van TSC en stond al na 10 minuten te puffen wat hij gezien het postuur van zichzelf en zijn medespelers niet echt had verwacht. We hadden zelfs nog zijn tegenstander een band om de arm gedaan zodat hij wist wie hij moest verdedigen maar goed komende week nog maar eens uitleggen.

Het begon wat rommelig te worden en de ballen werden niet met al teveel scherpte ingespeeld. Mayk begon zich hier zienderogen aan te ergeren en toen hij eindelijk de bal randje 16 in de voetjes kreeg draaide hij dan ook knap naar binnen en met een tegendraadse schuiver verschalktuh hij de Baarlo Goalie 0-1. Willem had het na 5 minuten al eigenlijk voor gezien willen houden maar werd in minuut 30 naar de kant getrokken want het kaarsje was uit. Sven mocht aantreden. Een steekbal 2 minuten later op Mayk die meters buitenspel stond lieten de Baarlo verdedigers gewoon lopen waardoor Sven snel naar versnelling 5 opschakelde de bal in de lege ruimte oppikte, een 360 op de 16 maakte zodat hij niet teveel tijd had om te scoren en de bal heerlijk droog binnen schoof en 0-2 was een feit.

De perfect leidende schiri floot niet veel later voor de Thee.

John en Hans werden bedankt voor hun harde werk want ze hadden eigenhandig de Baarlo machine kapot gespeeld. Dean mocht aan de zuurstoffles en Tommie, Brian en Kings mochten aantreden. De 2e helft begon en al snel werd duidelijk dat Baarlo uit een ander vaatje ging tappen en hun eerste goede schot op Xander zijn goal kon genoteerd worden. Xander negeerde Niels zijn advies om rustig aan te doen en trapte de bal over de gehele achter linie heen direct bij Sven in de voetjes die heel koeltjes de 16 in liep en de bal heel lekker in de rechterbovenhoek schopte en de 0-3 was een feit en de Baarlo kopjes gingen direct hangen. Toen Brian niet veel later de 0-4 via een carambole, waar Dirk Jaspers trots op zou zijn, op het scorebord bracht was al het verzet gebroken. Kings kon weer naar de kant want zijn bovenbeentje was toch niet in orde.

De vlagger deed er alles aan om meer schade aan Baarlo kant te voorkomen door 2 maal in net zoveel minuten een 100% doelpunt en 1-op-1 doelpoging vakkundig af te vlaggen. Enfin de voorwaartsen van TSC lieten zich niet van hun stuk brengen en Mayk bekroonde een goede wedstrijd met nog 2 mooie doelpuntjes (0-5 en 0-6) en zijn hattrick was compleet. Was dit het dan zou je zeggen…. Nou nee de TSC verdediging vond het wel welletjes en meerdere verdedigers stonden voorin i.pl.v. achterin waardoor de toch frustrerend ogende aanvoerder van Baarlo, weet niet of die frustratie van Dean zijn verdedigend werk was of omdat hij Michel de gehele wedstrijd met zijn uitsteekbenen voor zich had lopen, 1 op 1 op Xander af mocht lopen. De bank wist het al, “die gaat hij pakken” zeiden ze in koor en ja hoor Xander trapte niet in de schijntrap en kattachtig roffelde hij de bal uit de linker beneden hoek. Zijn gebalde vuist en oerkreet was heerlijk om te zien en te horen. Niet veel later mocht de aanvoerder van Baarlo wederom 1 op 1 op Xander af…. Deze keer legde hij de bal vakkundig terug op zijn meegelopen collega en 1-6 zou je zeggen maar nee hoor Xander schoot wederom uit de startblokken en hield het leder wederom uit zijn doel! Lekker man riep hij nog en de scheids vond het toen wel welletjes.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2022