team19 20

Sportclub Irene - TSC'04 1-6

Nadat de stofwolken van vorige week waren opgetrokken kon de eindafrekening worden opgemaakt met vele blessures als gevolg. Dean had een zweepslag in zijn enkel, ja inderdaad in zijn enkel, Hans zijn knie speelde hem parten, Frits zijn kuit wou ok al niet meer, Frank nog steeds herstellende en Marc onzeker of zijn beentjes het zouden redden. Tel daar een verjaardag bij op en zo waren er 9 man afwezig. Kings hopelijk weer fit na een spierverrekking, aangevuld met Maikel, Ruud en Roy werd “good old” Edwin ook nog opgetrommeld om zijn schoentjes uit het vet te halen wat voor het technisch hart natuurlijk een bonus was.

De opstelling werd op papier gezet met Xander wederom op doel, Marc op rechts met John op links met Ruud en Vince in het centrum, hiervoor werden Michel en Maikel geposteerd met Mark als hangende linksbuiten waardoor Kings rustig zijn beentje kon testen en met Sven en goalgetter Patrick in de punt waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot.

Aan het weer zou het niet liggen, prachtig zomers weer waar naarmate de wedstrijd vorderde beide ploegen veel last van zouden gaan krijgen. Om precies 16:00 blies Jack op zijn fluitje en kon de derby beginnen. Sportclub Irene zag er fris uit en begon fel aan de partij met verzorgd voetbal werden hun spitsen gezocht, maar steeds liepen hun goede bedoelingen spaak rond onze 16 meter. De TSC voorwaartsen hadden al wat speldenprikjes uitgedeeld maar hadden hun vizier niet op scherp staan. Toch kwam de 0-1 snel op het scorebord met de aantekening dat deze door toedoen van Irene tot stand kwam. De centrale verdediger van Irene, meestal een van de betere spelers aan Irene zijde had een moment van verstandsverbijstering. Een doeltrap speelde hij zomaar in de voetjes van Sven, die zich niet snel bedacht en Kings aanspeelde voor het doel, in plaats van het leder binnen te schieten verlegde hij de bal nogmaals naar links waar Patje heel simpel de 0-1 kon binnen schieten.

De 0-2 viel eigenlijk ook uit het niets, TSC had meer balbezit maar speelde slordig, het warme weer was hier ook debet aan. Maikel onderschepte de bal op links en speelde Michel strak in, deze bedacht zich geen seconde en schoot van zo’n 35 meter op doel. Tot verbazing van iedereen buiten Michel zelf bolde opeens het netje en de 0-2 was een feit. Irene schrok zichtbaar wakker en ging eerder druk zetten. Dit resulteerde in enkele corners en kansjes. Het was in de 25 minuut dat Irene al combinerend door het midden de aanval zocht. Randje buitenspel werd een prima steekbal gegeven op hun snelle spits die koelbloedig de verdiende 1-2 binnenschoot. Lang kon Irene hier niet van genieten want direct vanaf de aftrap werd Sven diep gestuurd, hij kapte op snelheid zijn mannetje uit en passde de bal strak over de 16 meter naar Patrick, die aarzelde geen seconde en schoot binnenkant wreef de bal via de binnenkant van de paal binnen en 1-3 was een feit.

De kopjes van Irene gingen hangen en TSC rook bloed en schakelde bij. Michel vandaag als controlerende mid mid onderschepte zoals vaker vandaag een balletje op het middenveld en schoof het leder toe aan zijn maatje Maikel die al draaiend als een ware ballet danser zich zelf wat vrijheid verschafte. Sven had dit al zien aankomen en was reeds op tempo gekomen, Maikel had dit in zijn rechterbovenhoek van zijn altijd glurende oogjes al gezien en leverde een perfecte bal af in Sven zijn loop. Sven schoof de bal zoals alleen Sven dit kan heel vakkundig langs de uitstormende Goalie 1-4.

Irene was zichtbaar aangeslagen en produceerde weinig gevaarlijke aanvallen richting Xander meer, die wederom een degelijke pot keepte. Irene snakte naar de rust en verloor wederom snel de bal op het middenveld. Kings die altijd op zo’n momentje aast werd direct ingespeeld en kon 1 op 1 op de laatste man af, randje 16 sleepte hij de bal om hem heen en schoof de bal beheerst onder de keeper door 1-5. De goed leidende scheids gaf aan dat er nog 1 minuut op de klok stond en iedereen vond het wel welletjes maar niet onze Sven die wederom op stoom kwam en weer de bal perfect in de loop kreeg. Edwin, was 10 minuten hiervoor in het veld gekomen en stond al schreeuwend rond de 11 meter te wachten op de bal die ook beheerst en strak door Sven werd ingespeeld. Als een ware goalgetter nam Edwin de bal aan, legde hem voor zijn rechterbeen en schoot hij venijnig op doel. Deze bal was zo hard op doel geschoten dat de keeper van Irene toch nog maar eens versnelde om te proberen om de bal nog voor de lijn weg te roffelen. De brede glimlach van Edwin was het resultaat van deze poging want de derbystar rolde tergend langzaam tegen het netje aan en 1-6 was een feit. De scheids vond het toen welletjes en floot voor de rust zodat beide teams aan het infuus konden en met koud water wat energie kon bijtanken.

Er werd in de rust lekker door gewisseld om de toch verwachte druk van Irene in de 2e helft te pareren. Na de verfrissende 15 minuutjes blies de Scheids voor de 2e helft. Buiten een mooie aanval over links die Edwin tot goal had moeten verzilveren en 2 reddingen van Xander gebeurde er eigenlijk heel weinig de 2e helft wat ook resulteerde dat de ruststand ook de eindstand bleek 1-6. Gebroederlijk werd de kleedkamer opgezocht en werden er de nodige blonde rakkers genuttigd om tijdens de 3e helft af te koelen want het was tropisch warm deze zatedag. Een overwinning in en tegen Irene is altijd lekker en kunnen we met vol vertrouwen ons voorbereiden op SVB de volgende week.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2022