team19 20

FCV-Venlo - TSC'04 1-2

Afgelast dacht iedereen nadat dinsdag in de krant stond dat de velden van FCV dit jaar als onbespeelbaar waren verklaard. Kings Raiola kwam direct in actie en een lijntje werd uitgegooid naar Ruud Zuurbier speler van FCV met de vraag of FCV dan bij TSC wou spelen. Binnen een half uur kwam de positieve respons en werd Frans opgetrommeld om de lijntjes te trekken en het veld vrijdags te keuren. De witte rook kwam dan ook vrijdag morgen en na de email uitwisseling tussen de wedstrijd secretarissen was de planning klaar. Met 5 reserves kon de technische staf ook met een glimlach zaterdagmorgen de tas inpakken. Maar ja toen druppelde de laatste moment afmeldingen binnen en hadden we 14 man over waarvan 2, ½ wedstrijd spelers en slechts 2 verdedigers.

 

Diepe zucht en de opstelling werd wederom aangepast. Met Xander op doel en de hopelijk wedstrijd fitte Frits als laatste man werd Patrick de goalgetter van de afgelopen weken op de voorstopper positie geposteerd met Niels als vervanger van John op de links back positie en Marc op rechts. Met Pluisje op links en Henk op rechts werd Maikel en griezel centraal geposteerd. Hierdoor mocht Kings samen met Sven de spits positie bemannen. Onze schiri Emiel werd in het zonnetje gezet met een heerlijk speciaal bier pakketje omdat het de week van de Scheids was dit weekend. Snel werd het bruine goud in de dug-out gezet omdat het flink begon te regenen en de spelers stonden te oozelen. Het fluitje ging en FCV begon de wedstrijd met de aftrap.

Rustig werd aan de wedstrijd door beide teams begonnen beheerst aftastend hoe de verhoudingen waren, alleen Sven hield zich daar niet aan en snelde direct vanaf het begin keer op keer langs zijn tegenstander. Zo ook in minuut 10, Kings riep luidkeels om het leder daar hij pin vrij stond maar Sven zijn breedte pass was net een diagonale kanonskogel en de eerste dikke kans werd gemist. Niet veel later het eerste dubieuze penalty appél van de rood witten toen de wat te enthousiaste rechtsback van FCV een van onze aanvallers in de benen liep maar het fluitje bleef uit, 5 minuten hierna draafde Niels met de bal richting de 16 en zag in zijn linker bovenhoek Kings voor zijn man weg sprinten en gaf de bal precies in zijn loop mee, net toen de trekker zou worden overgehaald vloerde wederom de rechtsback van FCV Kings in het beruchte 16 meter gebied door hem gewoon omver te lopen maar wederom geen fluitje, toen Patrick 5 minuten hierna door de 16 soleerde en ook werd gehaakt dacht hij, dat fluitje zal nu ook wel uitblijven en punterde hij de bal nog net in het zijnetje, helaas voor TSC aan de verkeerde kant van de paal.

De keeper van ’t ven had het helemaal gehad met het geduikel en begon luidkeels zijn onvrede duidelijk te maken en werd daar door zijn rechtsback verassend in gesteund. Mark kon er wel om lachen en zei tegen de keeper, let dich nou maar op want der komt weer einuh corner aan. Mark had door zijn jaren lange ervaring allang gezien dat de keeper van FCV niet van zijn lijn afkwam bij hoge voorzetten en had Kings hier op geattendeerd. Vakkundig ging pluisje dan ook voor de keeper in het 5 meter gebied staan toen Kings de bal scherp richting het doel draaide. De keeper, zoals pluisje al had bedacht twijfelde, koos er op het laatste moment toch voor om voor pluisje uit te komen. Daar hij dus 3 extra meters moest maken om, om pluisje heen te lopen verkeek hij zich op de indraaiende bal. Met een laatste krachtsinspanning probeerde de keeper het onheil nog af te wenden maar Kings stond al breed lachend bij de corner vlag met de handen omhoog en de 1-0 was een feit. Kings liet zich direct wisselen voor Mayk om de snelheid voorin wat op te krikken daar Sven zijn hamstring weer opspeelde en naar de kant moest ter faveure van Dean. Met nog 2 schoten op de lat had TSC toch het gevoel dat het te weinig had gescoorde de 1e helft.
Willem kwam erin voor Henk en de 2e helft werd snel hervat daar het weer te koud was om 15 minuten stil te staan. Direct vanaf de aftrap kon je zien dat FCV gas ging geven maar hierdoor kwam er voorin meer ruimte waar Maikel, Mayk en Willem helaas te weinig gebruik van maakten want de kansen voor de genade klap waren er zeker. Maar dan, een onderschepping op het middenveld door Maikel die Willem direct op links inspeelde, deze zag Griezel zoals in zijn gouden jaren door het centrum opkomen en speelde hem dan ook strak in, te strak dacht menigeen maar Griezel kon toch nog zijn voet er tegenaan krijgen en de 2-0 was een feit.

Niet veel later had Maikel en nogmaals Griezel de wedstrijd in het slot moeten gooien maar faalde jammerlijk dus gebeurde er wat er normaliter ook in het prof voetbal gebeurd. In de direct volgende aanval van ’t Ven werd even voorgedaan hoe het wel moest. Een prachtige aanval over 4 schijven werd strak voorgegeven waar de mid-mid van FCV wel raad mee wist en Xander kansloos liet 2-1. TSC begon te wankelen en het spel werd bedroevend slecht. Balverlies was het devies in plaats van balbezit waar we de afgelopen weken toch erg goed in waren en FCV maakte hier gretig gebruik van. Gesteund door de geslepen Jonny Verstappen kwamen ze steeds nadrukkelijker voor het TSC doel. Nog 10 minuten te spelen en Marc, licht aangeslagen, liet de volkszanger van Venlo keer op keer de ruimte om een mooie pass voorin af te leveren. Patrick helemaal op van al dat gedraaf achter de voorwaartse van FCV kon ternauwernood een 100% kans van FCV onschadelijk maken door zijn goddelijk lijf in het baan van het schot te gooien. Xander die toch al een paar goede aanvallen van FCV onschadelijk had gemaakt moest in minuut 65 kattachtig een prima schot onder de lat uit grabbelen. Minuut 66 en Griezel vroeg om een wissel. Kings, die de gehele 2e helft als enige wissel het spel met argusogen had aanschouwd kwam er weer in en kon direct de 3-1 aantekenen maar de perfecte vrije trap van Patrick kon door Kings met zijn hoofd niet naar beneden worden geknikt waardoor het leder de lat schaafde. Emile floot niet lang hierna voor het einde van de wedstrijd en beide ploegen hadden vrede met het resultaat hoewel TSC het gevoel had dat het met hoge cijfers had moeten winnen en FCV het gevoel had dat een gelijk spel er ook in had gezeten. 

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2022