team19 20

MVC - TSC'04 3-3

15 spelers hadden we om 12:00 woensdagmiddag en blije gezichten bij de technische staf. Maar zoals vaker druppelde hierna onverwachte afmeldingen binnen, Mo-tje had een spiertje verrekt met zaalvoetballen, keeper Xander zijn achilles speelde op, Talas zijn maat kon toch niet mee doen. Dus we waren met 12 man over, zucht. Hans opperde om zijn tas dan maar mee te nemen. Om 16:00 reden we richting het Maasbreese landschap.
Tijdens de warming-up nog meer onheil. Dean scheurde een spiertje in zijn bovenbeen waardoor Tommie aan mocht rukken die nu zijn reservebeurtjes wel heeft gehad dit seizoen. Willem op doel want ja wie anders en Thijs met Vintcent in het Centrum, René op rechts en good old Johnnie op links. Hiervoor de lange, Tommie, Niels en Pluisje met Talas en Sven in de punt.

Kickoff, en de wedstrijd begon. De Petat dacht wel een andere opstelling neer te kunnen zetten en wisselde zo wat plaatsen om. Ging het dan lopen zou je denken nou eigenlijk niet veel fouten aan TSC zijde, korte passjes die niet aankwamen of niet ingespeeld werden en er zat eigenlijk geen team in ons spel. MVC was wat slimmer en we wisten dat ze een goede spits hadden. Een zaniker maar een goede spits. Zo ook in de 25 minuut. Een diepe bal werd door Thijs niet op waarde ingeschat. Hij dacht die haal ik wel en die spits draaft me niet voorbij, helaas dat gebeurde wel. Willem op doel is eigenlijk meer een ballet danser op het ijs, hij maakte zijn goal perfect groot door in plaats van naar voren te lopen gewoon naar de 2e paal te stappen. Koud kunstje voor de spits van MVC en 1-0 was een feit. Talas riep naar de bank het gaat niet meer en nam de plaats in de goal met faveure over en Willem ging in de punt. En toen Thijs, hij begon over zijn hamstringetje te wrijven en ja hoor 5 minuten later kon ook hij naar de kant. Rust!

John liet onderweg naar de kleedkamer zijn ontevredenheid de vrije loop. Hij kon het niet verkroppen dat bepaalde personen hun posities tijdens de wedstrijd wisselde. René die lekker op rechts stond te ballen moest ook rust pakken daar ook hij een spiertje te strak had staan in zijn rechter been. De technische staf stelde orde op zaken. Kings ging laatste man spelen met de lange voorstopper zodat Vintcent die als enige prima stond te ballen op het middenveld ging spelen om zo meer druk naar voren en diepte te creëren. Pluisje en Niels werden er even op geattendeerd om in het gareel te gaan lopen en Hans nam op rechts de plaats van René in. Na de thee de 2e helft. TSC kwam furieus uit de startblokken en de tactische omzettingen leken direct te werken. Op het middenveld maakte MVC een overtreding, de bal rolde 15 meter naar voren en Kings speelde Tommie strak in de diepte in. Tommie keek naar de scheids want we verwachte het fluitje waar de nummer 10 van MVC de scheids ook op attendeerde maar nee Tommie kon de bal voor de pot gooien. De goalie van MVC kwam onzeker over maar had tot minuut 43 weinig te duchten van onze voorwaartsen. De bal vloog op de lat terug het veld in waar de Petat de bal onder controle probeerde te krijgen en over de lijn schravelde. De verdiende 1-1.

Lang konden we er niet van genieten. We kregen meer en meer grip op MVC maar vrouwe fortuna was aan hun zijde. Michel werd neergelegd in het beruchte 16 meter gebied maar deze zuivere penalty werd niet door de scheids gegeven en tijdens de tegenaanval viel de bal bij de tweede paal tot schrik van de MVC speler in niemandsland. Vanuit deze schrik reactie schoot hij op doel en viel de bal onder de lat binnen. 2-1. De zaak werd weer georganiseerd en scherp gezet en er werd lekker gebald en goed gecoached deze helft. Kings schoof de bal op Michel, Michel speelde Hans lekker strak in en wat deed Hans?? Een panna bij de links half en een fantastische diepe bal op Sven. De nummer 10 van MVC die tot die tijd alleen maar aan het zanikken was zei “als deze bal erin gaat man dan is het een wereld aanval” Sven zette de bal strak voor en Tommie, zoals Tommie dit alleen kan lag al 4 meter voor op zijn tegenstander en schoot strak de 2-2 tegen de touwen. Hans werd omringd door zijn medespelers want wat een actie.

De wedstrijd leek te kantelen naar TSC zijde maar weer het nodige geluk aan MVC zijde. TSC weifelde te lang en liet de behendige spits van MVC de bal op zijn rechter been leggen rond de 16, met een schot tot gevolg. De bal kwam via de lat terug het veld in en de inlopende spits kon makkelijk de 3-2 inknikken. Het gevoel dat met een echte keeper deze 2 goals niet waren gevallen was van ieders gezicht af te lezen.
Tussendoor had John wederom zijn wekelijkse torpedeer actie waar iedereen en zelfs de tegenstaander van kon genieten. Tel daar bij op de pirouettjes van de lange waarna Willem zijn benen uit de knoop moest halen. De scheids stak zijn vinger omhoog en de laatste minuut ging in. Een strakke voorzet werd door de lange nog voor de inkomende Kings weggekopt waarna de lange de volgende voorzet vanaf links de bal het petattenveld in schoot. Iedereen op het sportpark dacht ja dit was het dan.

Maar nee, de keeper legde de bal neer op de 5 meter en tikte de bal naar de inlopende laatste man die de bal een loei wou gaan geven. Mark attendeerde Sven hierop dat de bal was aangeraakt dus Sven rende naar de bal en schoot op doel helaas tegen de keeper en corner. Wederom dacht geheel TSC hij zal nu toch wel affluiten maar nee. De corner werd slecht genomen en Tommie pikte de bal op, wederom geen fluitje, Willem kreeg het leder in de schoenen en lepelde de bal op doel waar Michel al klaar stond. Michel fungeerde als perfecte bliksemafleider want iedereen ging onder de bal door waar goaltjesdief Kings glimlachend de bal op zijn grijs kruintje liet glijden en de bal tegen het netje liet vliegen 3-3. En ja hoor daar was het fluitje einde wedstrijd. Sommige MVC-ers liepen scheldend ut veld af maar de meeste liepen gebroederlijk met de TSC-ers naar de kleedkamer. Een terechte eindstand met vooral in de 2e helft een leuke pot voetbal. Hierna werden er nog enkele biertjes gedronken en kregen we in plaats van een bittergarnituurtje een rondje of 3 van de MVC-ers onze dank hiervoor.
In de Quatre Bras werd dit nog dunnetjes overgedaan en stond vooral Hans met een big smile nogmaals de complimenten in ontvangst te nemen. Volgende week zijn we vrij dus herstel mannen want over 2 weken spelen we thuis om 16:00 tegen Bevo.
1-1 Petat
2-2 Tommie
3-3 Kings

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021