TSC'04 - Baarlo 3-1

Wederom een heerlijke voetbalmiddag lag in het verschiet daar de weergoden ons wederom goedgezind waren. Wederom 8 afmeldingen en de technische staf moest weer alle zeilen bijzetten om 13/14 man bij elkaar te krijgen. Vince laatste moment afmelding was niet ingecalculeerd maar goed Sonny, Talas en Maikel stonden klaar en hadden er zin in.
Kings na 2 wedstrijden vorig weekend was nog steeds herstellende want de knietjes kunnen het niet meer aan maar goed, God II “as known as” pluisje was present. Sonny op doel met Niels en Tommy in het hart van de verdediging met John ouderwets op links en Marc op rechts had je alle verdedigers gehad vanmiddag. De rest allemaal aanvallers met al zijn voor- en nadelen. Marcel en Mark centraal met Dean en Xander Hangend in de spits met Mayk en Sven in de punt. Talas met 2 doelpunten vorige week werd op de bank geposteerd om vedette gedrag in de kiem te smoren en Maikel als gastspeler naast hem om te zorgen dat de contributie ook geen probleem gaat vormen. Kings pakte netjes de vlag op en om 16:00 werd er gefloten voor de start van de wedstrijd door Bart. Baarlo was zienderogen verjongd maar moest in de warming-up al een van hun spelers afstaan aan het blessure buffet.

Gedurende de eerste 5-10 minuten werd er afgetast en merkte TSC dat de vaste patronen vanuit achter met het nieuwe verdedigend duo ver te zoeken waren. Tommy als voorstopper stond meer mid-mid te voetballen en de petat dacht als laatste man gewoon nog voor Tommy te gaan spelen. Voeg hierbij Dean die elke minuut vanuit links half diep ging en daar kwam de eerste counter aan. Deze kon nog in de kiem worden gesmoord door John maar vlak hierna wederom een identieke counter. Dean, Niels en Tommy waren nergens te bekennen en de spits van Baarlo liep vrij op de goal af nadat hij een kamikaze actie van John had omzeild. Zijn schot leek houdbaar maar de 10 consumptie bonnen die Sonny na de wedstrijd van Baarlo in ontvangst nam verklaarde genoeg en de 0-1 was een feit.

Niet lang hierna greep de aanvoerder van Baarlo naar zijn hamstring en een vroege douche lag in het verschiet. TSC begon meer en meer druk te zetten en had 2-3 keer mogen of wel moeten scoren maar de vizieren van Xander, Sven en Maikel stonden niet op scherp. Maar dan, Mayk werd op 25 meter van het doel vrij ingespeeld draaide naar zijn rechter been en een schot op doel lag in het verschiet. Maar in plaats van een strak schot op doel een kreet van pijn en Mayk viel ter aarde. Een volledige achilles afscheuring ten gevolge. Maikel kwam op 10 er in en Mayk zat naast het veld wachtend op vrouwe Vousden die snel aanwezig was. Namens iedereen een spoedige recovery gewenst.

De wedstrijd kabbelde voort, Baarlo loerend op de counter en TSC’04 met veel balbezit met weinig overtuiging. Maar dan, Pluisje werd op 20 meter van het doel ingespeeld stond pin vrij, draaide naar zijn wonderbaarlijke linkerbeen en stifde de bal vakkundig als in zijn gouden jaren over de verbouwereerde keeper, die tot dan alles eruit grabbelde, in het netje. Pluisje zijn stereotype lach werd door elke TSC-er op waarde geschat en het rustsignaal klonk 1-1.

John maakte zijn ontevredenheid kenbaar aan de jeugd, “ik heb nooit in het 1e gevoetbald maar ik speel vandaag een betere partij dan jullie allemaal bij elkaar” Kings als mede leider acteerde en posteerde zichzelf weer als laatste man. Xander had zich zelf al gewisseld voor Talas en Marc en Dean werden er op geattendeerd om geen onnodig balverlies te lijden. Dean helemaal kapot, omdat hij 34 keer naar de achterlijn had gerend nam de vlagger taak met zienbare berusting op zich. Marc klaagde al dat zijn beentje niet meer werkte na wederom een pass over de zijlijn en liet zich al snel vervangen door vlagger Dean die Marc zijn inpass gedrag met vlag en wimpel overnam. Kings corrigeerde zich verbaal de longen uit het lijf. Het was dat Baarlo te weinig stootkracht had en de spelers van hun 7e met hun gedachte al bij de zondag waren.

Baarlo kwam er niet meer uit en de druk werd opgevoerd. Een scherpe corner van Niels werd weggewerkt en viel pardoes bij Maikel in zijn schoot. Jünter stond aan de 2e paal te wuiven voor het leder en de bal werd dan ook vakkundig op het hoofd van Jünter neergelegd door Maikel. Jünter knikte en verbaasd zoals alle 140 toeschouwers op sportpark Bakenbos deze zaterdag, lag de bal in het netje 2-1.

Baarlo probeerde het maar hun daadkracht stokte meestal ronde de 16 met wat afstandsschoten. Sonny pikte snel een schot van afstand uit de lucht, wierp de bal in de loop van Kings die tot aan de middenlijn door dribbelde. Jünter, omzeilde vakkundig de buitenspelval en kreeg de bal perfect in de loop, nam de bal aan en tikte het leder naar zijn rechter voetje en schoof de bal professioneel in de lange hoek en de 3-1 was een feit. Laten we het niet over de 145 foute passes hebben deze wedstrijd want het was niet best vandaag. Indien Baarlo compleet was geweest dan hadden we vandaag een zwaardere dobber aan hun gehad. Mayk, namens Baarlo en TSC een snelle en pijnvrije recovery gewenst van je achilles afscheuring en mannen laten we alle moed en zin verzamelen om er volgende week iets beters op de mat te leggen. Met Mo, Thijs, Vintcent en Michel weer topfit zal dat geen probleem moeten zijn.

1-1 Pluisje
2-1 Sven
3-1 Sven