team19 20

TSC'04 - BEVO 2-0

Na een week rust konden de spiertjes bijkomen van de afgelopen wedstrijden want hier en daar stonden er toch wel wat spiertjes te strak. Talas en Dean hadden nog teveel last van hun inspanningen maar Marc kwam weer fit op de Bakenbos aan. Mayk is inmiddels succesvol geopereerd aan zijn afgescheurde achilles en het bierpakket is al door Marc afgeleverd en gezamenlijk opgedronken. Kings Raiola toverde Bobo uit zijn hoge hoed waardoor Rachid een oude bekende van de TSC 1e elftal spelers door iedereen met open armen in de kantine werd ontvangen. Met 13 man was het weer krapjes aan en het was weer even billen knijpen daar Vince pas om 15:35 aan kwam waaien hierdoor was de opstelling wel snel gemaakt. Vince kon gaan zitten en Marc die zich niet fit had gemeld kon samen met Vince de bank warm houden. Xander werd weer op goal geposteerd met Roy en John op de back plaatse en de lange en Kings in de as. Hiervoor Willem, Tommie, Mark en Griezel en Jünter en Bobo in de punt. De regen had plaats gemaakt voor het zonnetje en om 16:00 klonk het fluitje van de wederom perfect leidende Bart.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat BEVO ons de bal liet rondspelen tot halverwege hun eigen helft waardoor we veel balbezit hadden maar dit resulteerde nog niet tot grote kansen. Van achteruit werd er ditmaal weer goed gecoacht, of dit te maken had met het feit dat de Petat en Pluisje, de 2 deserteurs van 2 weken geleden er deze week niet bij waren, zullen we maar in het midden laten maar BEVO kwam er eigenlijk niet gevaarlijk uit. Maar was dit tactisch?? omdat ze de sluwe Hassan Fannach op de bank hadden gezet wellicht om de kat uit de boom te kijken en in de 2e helft hiervan te kunnen profiteren. Een paar keer kwamen we er goed door maar dan was de zo belangrijke eindpass te scherp of kwam deze te laat…… Willem!! Maar dan in minuut 20 kreeg Sven de bal in de voetjes, kon draaien en kon Willem bedienen. Deze had blijkbaar geluisterd naar al het gecoach van achteruit en speelde direct Tommie in die op snelheid op avontuur ging. Tommie bedacht zich geen moment en zette de bal strak voor de pot waar Sven slim voor zijn mannetje uitkwam en de 1-0 de touwen in joeg.
Niet veel later kon Kings vanuit zijn de eigen 16 tot voorbij de middenlijn op dribbelen, de voorwaartsen stonden aan de grond genageld maar Tommie niet en riep al sprintend voor het leder die dan ook op de stropdas werd afgeleverd, Tommie nam de bal perfect aan en schoot met zijn pudding been op doel, met wat geluk kreeg de keeper de bal nog tegen zijn hak waardoor de bal dood achter hem stil viel en de bal nog kon oppikken.

Enkele minuten hierna nam Jünter een bal op de eigen helft aan en greep direct naar zijn knie en een felle schreeuw betekende niet veel goeds en al strompelend verliet Sven het veld het is nog afwachten hoe lang Sven er uit is. Hierdoor was de snelheid voorin weg en moesten we tactisch wat aanpassingen doorvoeren. Rachid en Willem werden in de punt gezet om er voetballend door te komen en Vince nam de voorstopper positie over waardoor de lange centraal op het middenveld ging spelen. Had BEVO dan helemaal geen kansen de 1e helft, jawel zo’n 10 minuten voor de rust werd een bal onderschept en met teveel mannen voor de bal kon de boomlange spits van BEVO 1-op-1 op Kings afdraven. Hij omspeelde Kings op snelheid maar die gooide zijn goddelijk lijf tussen de bal en de speler en tikte de bal corner. De corner werd vakkundig door de lange weggekopt en zo eindigde de 1e helft in maar 1-0.

In de rust werd de thee met genoegen opgedronken en werd Rachid wat rust gegund want 2 jaar niet voetballen is niet niks. Marc kwam erin op rechts half en Griezel werd naar voren gedirigeerd. We spraken af dat we op de 0 bleven spelen en geen risico’s gingen nemen. Er werd afgetrapt en het werd al snel duidelijk dat BEVO lange ballen ging spelen op de 2 snelle spitsen. Vince, zoals eigenlijk de gehele wedstrijd had wederom een interceptie en bediende Marc op snelheid. Marc zoals in zijn gouden jaren in de zaal nam de bal perfect in de loop aan en deponeerde de bal in de loop van de schreeuwende Michel die de bal vakkundig over de uitkomende keeper prikte en 2-0 was een feit.

De wedstrijd was hierdoor eigenlijk al gespeeld, de voorwaartsen van BEVO kregen geen voet aan de grond en het was met name aan Griezel te danken dat de stand 2-0 bleef. Oh en ook aan John die opeens de diepte in rende en de bal naar binnen kapte binnen de 16 als een volleerde linksbuiten en bijna de 3-0 er in punterde. Hadden we hem ook wel gegund. De wedstrijd bloede eigenlijk hierna dood en iedereen vond het wel welletjes maar niet Marc die was weer op stoom aan de rechter kant kreeg de bal in de loop en ahhhhhhhhh een kreet en Marc stortuh ten aarduh en een langdurige blessure ligt in het verschiet want van een afstandje zag het er heel slecht uit. Hopelijk horen we maandag goed nieuws van de fysio. Tijdens het opstellen van dit verslag krijg ik een app dat Jünter er wellicht lang uit ligt zeker tot de winterstop wat natuurlijk slecht nieuws is na de verschrikkelijke blessure van Mayk, nu Marc en ook Sven. Of is hij zich aan het indekken voor d’n Duuvel? Al met al een verdiende overwinning, helemaal niks achterin weggeven en voorin genoeg gedaan om de overwinning over de streep te trekken.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021