Grashoek - TSC'04 0-3

We wisten na de laatste wedstrijd dat het wederom een lastig verhaal zou worden om een volwaardig elftal op de been te brengen. Veel langdurige blessures en late afmeldingen van gastspelers en zie daar 11 man en geen vlagger. Hierdoor was het wel makkelijk om de opstelling te maken want iedereen stond in de basis. Het gevoel was goed en de 11 mannen hadden er ook zin in. Xander stond op doel met Kings en Vince centraal en ja ja onze Bart de schiri op rechts en de Petat op links hiervoor werd Willem, Mo, Languh en Griezel geposteerd met Pluisje en Talas in de spits. Tommie die kapot ging dat hij niet kon hippen nam de vlagger taken op zich. Het was windering en slim werd gekozen om allereerst wind tegen de voetballen. Even kijkend naar de bank van Grashoek en we zagen dat die bijna tot op de grond doorgezakt was met 5 reserve spelers.

Om 17:00 werd afgetrapt voor onze eerste licht wedstrijd van het seizoen. Grashoek kwam furieus uit de startblokken en bleef de aanval zoeken. Ze hadden een rap mannetje op rechts waar de Petat zichtbaar moeite mee had van al dat gedraaf en de boomlange centrum spits van Grashoek had vanmorgen ook zijn batterijtjes vervangen dus alle hens aan dek. Na de eerste 10 minuten en wat afstandsschoten ging TSC de bal rond spelen en kwamen de rood witten beter in hun spel. Vince dacht in minuut 15 “oh ik loop eens met de bal naar voren” en werd hier niet in gehinderd. Vince bedacht zich geen moment en schoot verwoestend op doel en de bal vloog over de 2 meter lange verbouwereerde doelman tegen het net. Grashoek zuchtte, een schot op doel en de 0-1 was een feit.

TSC ging door met mooi combinatie voetbal en Grashoek had hier zienderogen moeite mee. De Petat kreeg de bal op links en dribbelde over de middenlijn, Talas werd in de voetjes aangespeeld en bediende de Lange op maat, randje 5 meter en die schoot het leder in de 23e minuut snoeihard in het zijnetje, 0-2 en we waren 2 x op hun helft geweest. De Grashoekers konden het niet geloven maar ja effectiviteit is ook belangrijk zullen we maar zeggen. Niet veel later had de Lange via een scherpe corner de 0-3 moeten binnen knikken maar helaas vloog de bal voorlangs. Toen gebeurde waar de technische leiding zo bang voor was en de Lange gaf aan dat zijn kuit het wel welletjes vond voor vandaag en daar stonden we met 10 man. Kings, zoals een echte salesman beaamt liep met het TSC truitje naar de Grashoek bank en kon “Messi” overtuigen om met ons mee te doen. Niet lang hierna werd “Messi” ook op maat bediend en kon hij zijn eigen clubje op een 0-3 achterstand zetten maar hij maaide hard over het leder heen waardoor hij de bedankjes van zijn Grashoek vrienden in ontvangst kon nemen.

De 0-3 viel toch niet veel later, na een prachtige aanval vanuit achteruit kreeg Talas wederom de bal in de voetjes en speelde Griezel de bal perfect in de loop. Deze situatie is Griezel niet onbekend want de laatste 3 wedstrijden had hij 5 van deze kansen professioneel verprutst maar dit keer niet. Hij schoot de bal over de uitkomende keeper tegen de onderkant van de lat en de bal caramboleerde via de grond tegen het dak van de goal. Het gehele TSC team vloog boven op Griezel om hem hiermee te feliciteren. Hierna had Bart aan alle onzekerheid een einde kunnen maken want zoals een volleerde rechtsbuiten sprintte hij vanaf zijn rechtsback plaats naar voren, kreeg de bal op maat, maar een polletje voorkwam een wereld goal. Grashoek kwam er sporadisch uit met snelle tegenaanvallen maar achterin stonden we allemaal hun mannetje waardoor er op 1-2 scrimmages na voor het doel het niet echt gevaarlijk werd. Rust!

Onderweg naar de kleedkamer gaf “Messi” het TSC shirtje terug want hij vond het toch vreemd om tegen zijn eigen clubbie te spelen waardoor we eigenlijk al wisten dat we de 2e helft met 10 man verder moesten. De warme thee was een genot op deze winderige koude zaterdag middag. Vince kon zijn garderobe weer in orde maken want de lange spits van Grashoek vond het toch vaak nodig om de kwaliteit van zijn kleding te testen. We spraken af om met een spits te gaan spelen en Pluisje hier achter te posteren. Nu dat we de wind in de rug hadden kon de verdediging hier ook gebruik van maken indien nodig. Verassend genoeg schakelde Grashoek niet bij en bleven ze met 5 man achterin voetballen tegen maar 1 spits van TSC. Hierdoor kon TSC de bal gewoon blijven rondspelen. Kwam de bal naar voren dan was Vince een luis in de pels van de nummer 16 want die begon de wedstrijd een ander karakter te geven wat eigenlijk helemaal niet nodig was. Tel daar bij op de door de wol geverfde Kings en Xander en dan weet je het wel dat er verbaal bij TSC niet veel te halen viel. 3 keer op een rij werd de nummer 16 afgefloten voor een overtreding en werd de scheids hier ook op geattendeerd dat het wel steeds hetzelfde mannetje was. Hier was de goed leidende schiri niet meer van gediend en riep iedereen tot de orde.

Bart ging weer op de loop en schoot bijna met links de 0-4 tegen de touwen helaas was het dit keer het aluminium. Niet veel later een diepe bal op, ja je raad het al, de nummer 16 en een fluitje, dit keer was Vince inderdaad de schuldige en kregen de geel zwarten een vrije trap of was het toch eigenlijk een penalty?. De vrije trap werd vakkundig weggewerkt en belande in een scrimmage net buiten onze 16. Wederom een lekker duel met Vince en de lange spits een fluitje en TSC had wederom een vrije trap te pakken. De nu volledig gefrustreerde spits ging weer van boord waar we wederom de schiri op attendeerde, de schiri vond het toen wel welletjes en kon het gezanik van beide kanten niet meer aanhoren en beëindigde de wedstrijd. Het liep allemaal met een sisser af en Kings doofde vakkundig alle mogelijke verbale escalaties. Handjes werden geschut en inderdaad we waren allebei wel een beetje debet aan het feit dat het zo afliep dus lessons learned zullen we maar zeggen het was eigenlijk ook geen wedstrijd om zo te eindigen. Toch een verdiende overwinning met een minimale bezetting. Bart heeft volgens mij de voetbal kriebels weer te pakken en de Lange had ook nog een “nieuwe speler alert” meer hierover komende week.