Venlose Boys - TSC'04 1-4

De goedheilig man is in het land dus vandaag konden we ons zelf wat in het schoentje schuiven daar de laatste wedstrijd voor de lange winterstop voor de deur stond. Bij winst of een gelijkspel waren we namelijk officieus “Herbstmeister”. De lange lijst geblesseerden bleef lang en met de afmeldingen van Griezel, Willem, Vince en Morisson werd het er niet beter op. Gelukkig was Vintcent om 12:00 aangereden, kon Mo toch spelen, kon de lange zijn kuitspiertje het net aan en haalden we wederom een coryfee van stal, namelijk Thijs Gipmans aka “Gippie” die tussen zijn Iron Man trainingen door een voetbalwedstijd wel zag zitten ter voorbereiding voor de marathon van zondag.

 

Net als in zijn beste dagen in het 1e van Tiglieja werd hij ook direct tot aanvoerder gebombardeerd. Joey had zo genoten van ons aanvalsspel van vorige week dat hij graag eens een keertje met ons wou mee doen. Xander op doel met John na zijn reservebeurtje van vorige week op zijn vertrouwde linker stekkie met Trienes op rechts, Kings en Vintcent in het centrum met een 4 mans middenveld met Tommy, Gippie, Lange en Mo en voorin Joey en Pluisje. De Boys zager er afgetraind uit met Bartels in plaats van in de punt als ausputzer en de sluwe Thijs Joosten in het centrum.

Om 17:00 werd er afgetrapt en kwamen we er al snel achter dat het veld bar en bar slecht was. De toplaag leek er los bovenop te liggen met vele glijpartijen ten gevolge. TSC begon dit keer sterk aan de wedstrijd en overklaste op pure daadkracht de Venlonaren. Aangevoerd door een ontketende Gippie werden de Boys direct vastgezet wat resulteerde in wat kleine kansjes tot minuut 14, Kings gaf een perfecte diepte bal, eigenlijk ook het enige wat hij goed deed de 1e helft, op Joey die op rechts er vandoor kon, Gippie snelde door het midden met 120 km per uur richting het doel en riep om het leder die pan klaar in zijn voetjes werd geschoven door Joey, iedereen van TSC stond al met de handen in de lucht want deze bal was niet te missen daar de keeper ook al uit positie was. Dat VOS nu een wedstrijdbal erbij heeft is een hint waar die “intikker” uiteindelijk is beland.

Niet veel later toch de verdiende 0-1. Na wederom een goede aanval over rechts belande de bal bij de 2e paal en werd die weer strak voor de goal geschoten, een ongelukkige Boys verdediger kreeg de bal tegen de knie en de 0-1 was een feit.
Hierna dachten de TSC-ers de klus snel te klaren en voetbalden we opeens met teveel spelers voor de bal en de Boys maakte hier gretig gebruik van. Trienes en Xander konden maar net voorkomen dat de 1-1 in het netje vloog. Nog één minuut te spelen en wederom balverlies op het middenveld, Thijs Joosten slalomde door het centrum, omspeelde Kings alsof hij er niet stond en ronde beheerst af in de lange hoek, 1-1 en het was direct rust! De Petat die voorafgaande aan de wedstrijd om een reserve beurt vroeg, riep al naar de grijze postduif, ben benieuwd wat er morgen in het wedstrijd verslag staat want het was bar en bar slecht wat onze ausputzer op de mat had gelegd, een vrijwillige wissel samen met de lange was dan ook broodnodig. Talas kwam in de punt erbij, Pluisje zakte een linie en de Petat ging eens laten zien hoe het wel moest als laatste man.

We gingen gelukkig weer wat verzorgder voetballen en Joey en Talas met het hoofd hadden TSC weer op voorsprong kunnen schieten maar helaas de goede sluitpost van ongeveer 2 meter van de Boys had overal een antwoord op. Mo gaf niet veel later aan dat de knie op was en de Lange moest weer aantreden. Talas moest hierdoor een linie zakken en Michel ging de punt in want zijn kuitje kon al dat gedraaf niet meer aan. Trienes ging mee met een mooie aanval maar verdraaide zijn knie niet veel later dat Mo het veld af was gegaan en Kings mocht weer opdraven als rechtsback. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar TSC er gevaarlijker uitzag dan de Boys maar bij een 1-1 stand kon het alle kanten uit.

Xander plukte een voorzet uit de lucht en gaf onze nieuwe rechtsback de bal op zijn rechter pootje in de loop, via Joey eindigde de bal bij de cornervlag van de Boys waar de lange het leer maar net binnen kon houden, de TSC-ers liepen eigenlijk al terug naar hun eigen helft want die dwarrel ballen van de lange komen toch nooit aan zo ook nu, het leek of de lange de bal verkeerd raakte, Kings die mee was gelopen tijdens de aanval zag dat de keeper de bal niet goed inschatte en bij de 2e paal schravelde hij de bal over de beruchte kalklijn, een kreet van opluchting en 1-2 stond op het scorebord. Het voetbalspel werd hierna wel beter en we hadden veel balbezit. De Boys schoven een mannetje naar voren en Joey en de Lange hadden alle ruimte en ook de kansen op de 1-3 en 1-4 maar het leek wel of de Lange met zijn benen continue in gevecht was. Wederom een goede onderschepping van Xander die nets als in de 1e helft de bal direct bij Kings inleverede die bedacht zich geen moment en lepelde de bal in de loop van de Lange, na een pirouetje een schot en rebound tegen de keeper schoot hij dan eindelijk de 1-3 binnen en de wedstrijd was gespeeld. De Boys probeerde het wel maar Gippie liep alle gaten dicht en kwam er iemand door dan stond Vintcent klaar om zijn nieuwe kicksen te laten zien en soms ook te laten voelen.

Nog 5 minuten te spelen en Xander greep maar weer eens in en gaf een perfecte bal op Pluisje, die draaide om zijn middenas en gaf de bal aan de opstormde Tommy aan de linkerzijde van het veld, de Lange liep al met een brede glimlach op zijn gezicht de 16 in kreeg de bal op de slieps en bammm 1-4 en einde wedstrijd. Gebroederlijk werd het kleedlokaal opgezocht, werd er een klein “Herbstmeister” feestje gevierd en werden Joey en Gippie bedankt voor hun bewezen diensten. Jammer dat de Weitse op was maar de normale pilsjes vonden gretig aftrek. Klokslag 20:00 werden we eruit gezet en zullen we in de winterstop dit een vervolg gaan geven. Iedere speler krijgt de komende week zijn gepersonaliseerde trainingsplan via de post in de bus om in maart top fit de competitie te hervatten.