team19 20

Belfeldia - TSC'04 2-4

Deze week zag het qua afmeldingen in eerste instantie er wat beter uit en de technische staf had op een gegeven moment 17 spelers. Maar toen begonnen de afmeldingen binnen te druppelen waardoor er opeens 5 basisspelers niet meer bij waren. Maikel en Vince hadden wat sportschool incidentjes en haakte af, de lange was nog niet 100%, de Petat was verhindert en Vintcent kon het sportpark van Belfeld niet vinden vanuit Reuver… nee serieus dus 14 man over. Maar nee John vertelde nog even in het kleedlokaal dat in Belfeld een sliding niet is toegestaan, lees: dat kon wel eens een penalty worden en John besloot dan ook zijn enige reservebeurt van het jaar te pakken want we weten allemaal dat hij zich toch niet kan inhouden 13 man over, zelfkennis is ook een kwaliteit.

 

Hierdoor een sterk verzwakt TSC’04. Belfeldia had pas één nederlaag geleden en wekelijks horen we van onze tegenstanders dat ze toch een aardige pot konden voetballen. Ze waren zelfs op radio 538 geweest waar de opmerking werd gemaakt dat ze het beste team hadden van midden / noord Limburg, dus motivatie hadden de mannen niet nodig vandaag. Xander speelde op doel, met Ruudje op rechts en Tommie op links met Kings en Roy in het centrum. Hiervoor Dawid, Morisson, Mo en Griezel met Talas en Rachid in de punt. Willem en Pluisje op het bankje met John als leermeester hier naast. Hen nam het vlaggen op zich en om 16:00 blies de schiri op zijn fluitje.

Belfeldia heeft wat oudgediende van Tiglieja in hun gelederen vandaar dat er hier en daar wat ongein werd uitgehaald. In de eerste 10 minuten zag het er naar uit dat er genoeg ruimte was om een lekkere pot te spelen en TSC nam het initiatief en kwam er een paar keer gevaarlijk door en had eigenlijk via Rachid na een pass van Griezel de 0-1 op het scorebord moeten zetten. In de tegenaanval een aaneenknoping van klutsballen en de snelle spits van Belfeld kon de bal voorzetten. Xander riep los maar knalde tegen de aanstormde Ruud aan die de bal wou wegtrappen. Hierdoor viel de bal wederom in de kluts recht voor de voeten van de Belfeldia spits die wellicht nog nooit zo’n makkelijk doelpunt heeft weten te scoren 1-0. Ruud had een bloedneus overgehouden aan deze scrimmage en Pluisje kwam in het veld.

TSC bleef voetballen en kon elke keer door het centrum het extra mannetje vinden op het middenveld. Vreemd genoeg deed Belfeldia hier heel weinig aan qua veldomzetting. Morrison kreeg de bal wederom in zijn loop en speelde de bal direct in de voetjes van Talas, die er erg veel zin in had vandaag en knalde de 1-1 tegen de touwen. Hierna trakteerde Pluisje zijn oude ploegmaat van weleer, Ressel op een “panna” en zorgde Kings ervoor dat de schiri op de hoogte werd gebracht van het feit dat de vlagger van Belfeld zelfs met 2 spelers achter onze spits Rachid de vlag de lucht in stak. Belfeld raakte hierdoor geïrriteerd maar dat was meer te danken aan het feit dat Griezel en Morisson keer op keer zo vrij als een vogeltje de aanval konden opstarten, zo ook in minuut 26. De bal werd over meerdere schijven naar de 16 van de tegenstander gebracht waar Morisson de bal net buiten de 5 meter mocht aannemen. In plaats van de lange hoek op te zoeken, verschalkte hij Danny met een strak schot in de korte hoek en de verdiende 1-2 was een feit. Het derby niveau ging hierna omhoog en de schiri moest beide teams even tot de orde roepen. Rust.

In de rust werd een lekker warm kopje thee gedronken en werden nieuwe aanvalsplannen gesmeed. Verdedigend hadden we verassend weinig te dulden van Belfleldia en aanvallend liep alles volgens plan. Kings stond zijn positie af aan Ruud die zijn bloedneus had gestelpt en Willem kwam voor Rachid in het veld. De 2e helft was eigenlijk een kopie van de 1e helft, het werd eenrichtingsverkeer naar het vijandelijk doel, Willem kon zijn ballet dansjes blijven uitvoeren, Griezel had nog steeds geen tegenstander en Tommie, net herstellende van een spierscheurtje draafde op links alles op een hoop. Morisson speelde met een brede glimlach in het centrum en speelde Dawid randje 16 aan, hij draaide weg van zijn tegenstander en werd toen in het beruchte 16 meter gebied gevloerd, de schiri stond er met zijn rug naar toe en het fluitje bleef achterwegen. Hierna de mooiste aanval van de avond, Willem ging op avontuur en omspeelde 1-2-3 nee 4 man van Belfeld, had hij toen de bal in de voetjes van Talas geschoven was de 1-3 een feit geweest.

Niet lang hierna kon Griezel wederom de bal op snelheid aannemen en de 16 in sprinten, een sliding de duikeling van Griezel en ppppprrrrriiiii nu wel het fluitje en de bal ging op de stip. Danny, zoals een sluwe goalie beaamt probeerde Talas nog even van zijn stuk te brengen maar Talas stuurde Danny de verkeerde hoek in en 1-3 werd op het blaadje genoteerd en de wedstrijd was eigenlijk over. Bij Belfeld gingen de kopjes hangen en Rachid en Kings kwamen er weer in voor Griezel en Talas.

Rachid grapte en nam de manager rol over van Kings en dirigeerde hem naar voren en nam zelf de half positie in. Na een corner van Belfeld kreeg de prima spelende Pluisje de bal op zijn linker poot halverwege de eigen helft en zag in zijn ooghoek de grijze postduif al op snelheid komen, een pass op de stropdas, een dito aanname en een kreet van Rachid die overlapte en de bal in zijn loop kreeg. Rachid twijfelde niet en schoot de bal hard en strak tussen de palen. “Ik zei toch dat ik beter half kon staan” was de reactie van Rachid die de felicitaties met een brede glimlach in ontvangst nam. Hij moest zich hierna wel laten wisselen want zijn hamstring begaf het 1-4.

Niet veel later een steekbal van Belfeld links in de 16 van TSC de bal was veel te hard en niet te belopen, Kings had al een sliding ingezet en hield vakkundig in, de linkshalf van Belfeld liep nog 2 meter door zag een banaan in zijn weg en stortte al schreeuwend ter aarde. De schiri nam het kadootje vakkundig aan en legde de bal ook op de stip, had John toch weer gelijk gehad. Al glimlachend werd deze verzilverd en de eindstand 2-4 kon de boeken in. Prima pot, een lekkere overwinning en hierna werd in de kantine gebroederlijk het natte gersten-vocht soldaat of is het kordaat gemaakt. 

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2022