team19 20

TSC'04 - FCV Venlo 6-2

19 afmeldingen hadden we op zaterdagmorgen waardoor we een elftal moesten formeren waar zelfs het Frans vreemdelingenlegioen trots op zou zijn. Gelukkig was Belfeld afgelast en konden Danny en Bakkie ons wederom uithelpen. Goold old Mark Trienes wilde weer eens een balletje trappen na 10 jaar en nam de tas dus ook maar mee. De oudere garde van het 3e team werd opgetrommeld daar zij zondag vrij waren. Rachid kwam vanuit het Belgische land wederom noordwaarts en Talas omzeilde de Duitsers in Roermond zoals hij hopelijk op het veld dadelijk ook de verdedigers van het FCV gaat omzeilen. Dawid had een vrijbrief van Patje en kon zo de verdediging versterken daar John nog in de lappenmand zat. De opstelling was daardoor makkelijk gemaakt, Danny op doel met Tom op rechts en Marinho en Kings in het centrum en Dawid op links. Een 4 mans middenveld met van links naar rechts Pluisje, Morrison, Bakkie en Talas met Rachid en Casper in de spits. Niels was te laat en mocht de bank opwarmen en Trienes mocht het eens aankijken hoe de mannen nog konden ballen. Hans pakte plichtsgetrouw de vlag op en Frank floot om 15:30 voor de start van de wedstrijd.

De mat lag er prima bij en de bal ging bij beide ploegen makkelijk rond. Het duurde een minuut of 10 totdat de TSC-ers aan elkaar gewend waren en Bakkie werd in het midden aangespeeld deze gaf de bal aan Casper die Morisson op snelheid aanspeelde, deze bedacht zich geen moment en lobde de bal over de uitkomende keeper 1-0. Niet veel later waren de rollen omgedraaid, Morisson werd door Pluisje de diepte ingestuurd, de weifelende goalie kon niet verhelpen dat Morrison de bal al slidend voor de pot gaf en Rachid was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren 2-0. FCV probeerde er een paar keer uit te komen maar hadden te weinig stootkracht om het de verdediging lastig te maken. De volkszanger van Venlo probeerde het een paar keer maar de meeste acties strandde in schoonheid.

FCV deed er een schepje bovenop en ging wat feller verdedigen en vooral Morisson had het hierdoor zwaar te verduren maar niet getreurd hij liet zijn voeten spreken en prikte de 4-0 binnen nadat Casper met een mooi afstandsschot al voor de 3-0 had gezorgd. Hierna floot de goed leidende Frank voor de Thee die Paul al op het veld klaar had gezet om na 5 minuten de 2e helft te starten om de invallende duisternis voor te zijn. Mark kwam op rechts in het veld en Niels wilde nog even blijven zitten.

Zoals vaker bij een ruime voorsprong ging het niveau snel omlaag en wilden de voorwaartsen te vaak voor eigen succes gaan. Bakkie had het hier ook helemaal mee gehad en schelde iedereen die TSC lief was voor rot en adviseerde zo iedereen om de bal meer in bezit te houden in plaats van direct weer in te leveren. Een minuutje hierna leverde TSC de bal weer te gemakkelijk in en dit keer was het Bakkie zelf waardoor Pluisje het niet kon laten om Bakkie terecht te wijzen. Dat Pluisje niet veel later als het standbeeld van manneke Pis aan de grond was genageld bij een perfecte pass in de voetjes even ter zijde.

Frank deed een duit in het zakje van FCV en gaf een penalty die vakkundig binnen werd geschoten 4-1. Casper tilde hierna de score naar 5-1 door een mooie aanval over 4-5 schijven strak binnen te schieten. Niels was op links in het veld gekomen voor onze 9½ maar liet zijn mannetje zoals vaker uit zijn rug vrij de diepte in lopen waardoor Kings en Danny elkaar verbaasd aankeken toen de rechtshalf van FCV de bal knap binnen knikte. “Waar kwam die vandaan” was dan ook de opmerking van Danny en de 5-2 was een feit.

Nog 5 minuten te spelen en TSC liet de bal lekker rond gaan, in de tussentijd had Rachid het shirt van FCV aangedaan om zo een blessure geval aan hun zijde op te vangen zodat het weer 11 tegen 11 was. Het was prettig om te zien dat Rachid wekelijks beter aan het worden is. TSC was weer in de aanval en Casper kreeg de bal op rechts, speelde de bal strak voor de pot waar Talas vakkundig over de bal sprong waardoor Kings de bal kon aannemen en vrij voor de keeper de bal in de korte hoek schoof 6-2, jammer dat Griezel er niet was want hier had hij iets van kunnen leren. Niet veel later een identieke situatie maar dan op rechts, Talas had de bal en was zienderogen gefrustreerd dat hij het netje nog niet had gebold. In plaats van de bal af te geven schoot hij op doel. De keeper pareerde dit schot vakkundig en Frank floot toen voor het einde van de wedstrijd 6-2.

In de kantine werd nog lang door FCV en TSC nagepraat en vloeide het vloeibare goud rijkelijk. De worsten werden ook broederlijk verdeeld. Volgende week de derby in en tegen Belfeld kijken of we deze overwinning een goed vervolg kunnen geven. Gezien de vele blessures willen we graag zo spoedig mogelijk weten wie er komende zaterdag wel of niet bij is. Dus geef dit z.s.m. door via de gebruikelijke kanalen.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2022