Seizoen 2019-2020

TSC'04 - Grashoek 4-2

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

Zoals vorige week al aangeven was er deze week een surplus aan spelers waar het Technisch Hart uit kon putten. Er werd gekozen voor een aanvallende tactiek met het snel vast zetten van de tegenstander op hun eigen helft. Het zonnetje scheen prachtig over het sportpark en voordat er werd afgetrapt werd onze scheids wegens "De week van de scheids" ook in het zonnetje gezet en werd er een flesje schrobbeler vakkundig overhandigt.

Maar waar is onze rechtsback Marc H ??? Ja, schoentjes vergeten en moest dus even terug naar huis. Dus goold-old Ton werd in de basis geposteerd ten faveure van Marc. En Ton deed het fantastisch. De linksbuiten van Grashoek wist niet wat hem overkwam en zag meerdere malen het rugnummer van Ton na wederom een onderschepping van een steekballetje.

Frits, topfit terug gekomen van trainingskamp, nam de leiding weerover achterin en ontnam Stefan direct de zwembandjes die hij vorige week had aangeschaft. Hierdoor schoof Kings door naarzijn zo vertrouwde positie in de spits, geflankeerd door Junter (Sven) en Stapel die in tegenstelling tot Frits zichtbaar niet op trainingskamp was geweest. De Lange, net terug van honeymoon, oogde ook topfit en werd centraal opgesteld om elke diepe bal te onderscheppen.

En zoals gehoopt was het direct eenrichtingsverkeer naar het doel van Grashoek. Het middenveld gaf de tegenstander geen tijd om een bal rustig aan te nemen en de voorhoede werkte als een geoliede machine goed samen om de opbouw te verstoren. 2/3 Keer werd de combinatie gezocht en we liepen er door heen als een warm mes door de boter maar alsnog zonder resultaat omdat de voorwaartse het vizier nog in de kleedkamer hadden laten liggen. Maar... dan was het toch raak. Kings werd randje 16 aangespeeld, draaide vakkundig om zijn mannetje heen en bediende Sven in de loop die, zoals hij de afgelopen weken reeds herhaaldelijk deed, het leder onder de goed keepende goalie van Grashoek schoof en de verdiende 1-0 aantekende.

De 2-0 kon niet uitblijven want de druk op de achterhoede van Grashoek was zoals de druk op de blaas na 20 glazen pils, onhoudbaar. De combinaties vanuit het middenveld met de aanvallers was een genot om naar te kijken en Sven werd wederom op maat bediend en schoot knap de bal in het rechter onderhoekje. Het voelde aan alsof de wedstrijd reeds was gespeeld vooral toen Kings de bal, na een lekkere no-look inspeelpass van Michel, in de lange hoek deponeerde, 3-0.

De achterhoede had weinig te duchten van de Grashoek voorwaartsen en Xander moest slechts één keer in actie komen toen een steekbal op waarde werd ingeschat door de snelle spits. Xander bleef goed en lang kijken en met een katachtige reflex hield hij zijn doel schoon. 

Rust, een heerlijk kopje thee en wat bemoedigende woorden van onze manager Hans zorgde ervoor dat de 2e helft met volle moed werd gestart. Niels kwam erin op zijn favoriete plek centraal op het midden en Mayk die, nadat hij Sven 2 keer zag scoren, opeens toch fit was om mee te hippen. De wedstrijd verliep hetzelfde als de 1e helft. Grashoek had achterin wat mannetjes omgezet om duidelijk de schade te beperken. Maar toch kwamen de rood-wit hemden er geregeld doorheen maar die laatste oh zo belangrijke pass bleef keer op keer uit anders had Sven de teller al op 4 of 5 gehad.

Was er dan geen enkel hoogtepunt in de tweede helft. Jawel hoor na wederom een overtreding buiten de 16 werd de Potatoe naar voren geschoven om eens te laten zien waar hij vroeger, volgens horen zeggen, bekend om stond. Hij legde de bal met ventiel naar zich toe, nam diep adem, nam nog een keer diep adem, liep aan en begon al te glimlachen toen het leder loskwam van zijn wreef. Het applaus van de tegenstander en medespelers gretig in ontvangst nemend, verklapt het resultaat van deze free-kick, 4-0. De bal toucheerde de lat en spinde vanuit achter de lijn terug het veld in. Tommie dacht de rebound op zijn conto te mogen schrijven maar de goed leidende schiri had al gefloten voor doelpunt.

Dat Grashoek nog twee keer scoorde waarvan de 2e een fraaie kopbal, was te wijten aan laks uitverdedigen en niet terug verdedigen van eigenlijk het gehele middenveld. Maar het mocht de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal werd de douche opgezocht en werden er de nodige blonde rakkers gedronken aan de bar.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021