Seizoen 2019-2020

TSC’04 Veteranen - Sportclub Irene Veteranen 3-3

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

Het was weer een hectische morgen om een voltallig elftal op de been te brengen maar uiteindelijk hadden we 13 man present waarbij onze dank uitgaat naar Roy, Mo, Simen en René. Marc had zijn 2-wekelijkse Déjà vu momentje want zijn schoentjes stonden thuis nog in het vet en Kings was net op tijd terug van zijn welverdiende retraite op Cyprus.

De opstelling werd zorgvuldig in elkaar gezet en Mo stond centraal op de altijd listige Patrick Vervoort die in de 2 dienstjaren bij Tiglieja zich toch een fantastische traptechniek had toegeëigend. Met Sven en Simen in de spits hadden we een combinatie van snelheid en brute power. Achterin stond de Bolle van Zwolle weer onder de lat, geassisteerd door John, Frits, René en Roy in een 4 mans defensie. Mo, Tommie en Henk in een 3 mans middenveld met Kings op 10 in een vrije rol hiervoor.

De warming up werd afgewerkt in de regen waarbij Edwin om precies 16:00 voor de aftrap op zijn fluitje blies. De wedstrijd begon afwachtend waarbij Irene sneller de zenuwen onder controle bleek te hebben hetgeen al bij de eerste de beste goede aanval van de tricolores de 0-1 opleverde. Hun snelle spitsen werden ook in het vervolg van achteruit keer op keer de diepte ingespeeld en onze defensie had er de handen aan vol.

Het duurde tot aan de 14e minuut voordat TSC zijn 1e schot op het doel kon noteren waarna de rood witten meer en meer in het spel kwamen. Het spel golfde vervolgens op en neer en de onderscheppingen en uitbraken naar het vijandelijke doel toe werden keer op keer scherper maar die oh zo belangrijke eindpass bleef te vaak uit. Maar dan.....Tommie onderschepte de bal op links en zag de altijd hierop loerende Kings links de ruimte in rennen. Tommie speelde hem strak aan en nadat de verdediger handig werd ingepakt, telepatheerde hij de bal op het hoofd van de inlopende Sven. De verbaasde blik van Irene doelman Pieter Berkers verklapte het eindresultaat van deze effectieve aanval en tegendraads rolde de bal over de kalklijn voor de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Irene schakelde een tandje bij en verhoogde de druk op onze defensie. Steeds vaker vonden ze de ruimte achter onze verdediging maar verdere treffers leverde het in de 1e helft niet meer op. De goed leidende Edwin vond het tijd voor de thee en dirigeerde de spelers naar de kleedlokalen.

In de rust werden de puntjes op de meerdere i's gezet en kwam Marc erin op de rechtsback plaats omdat Marcel, Henk al had vervangen gedurende de 1e helft. Het werd ook duidelijk dat John met zijn hoofd al bij "De Klep" zat daar hij alleen maar over de aanvangstijdvan ons uitje wou discussieren. Tommie zat er wat aangeslagen bij en had zichtbaar last met adem halen. Een verdacht gekneusd ribje waardoor hij al snel in de 2e helft moest worden vervangen door Henk. Erg jammer want we hadden het gevoel dat het er conditioneel bij ons veel beter uitzag dan bij onze buren. Irene had ook niet stil gezeten in de rust en brachten de kilometer vreter Roger Pala binnen de lijnen.

Listig werd de aftrap wederom door TSC genomen en je hoorde de Irene voorwaartsen al tegen elkaar zeggen " huh, moeten wij niet aftrappen ??" Helemaal beduusd hierdoor werd meteen na de aftrap een diepe bal door Sven op waarde ingeschat. De Irene vlagger was blijkbaar klavertjes vier aan het zoeken want de vlag ging verassend niet de hoogte in en Sven mocht frank en vrij op het vijandelijke doel af. Wederom werd het leder vakkundig onder de uitlopende keeper geschoven en de 2-1 stond op het scorebord.

 TSC ging loeren op de counter en had minder te duchten van het aanvalsgeweld van Irene in vergelijking met de 1e helft. De 2-2 kwam dan ook tot stand door toedoen van onszelf. Xander pareerde een schot op doel vakkundig waarna Marc besloot zijn oude club een dienst te bewijzen en deponeerde de bal onhoudbaar in het lege doel. Het voltallig aanwezige publiek kon de glimlach niet onderdrukken en Frits keek nog even naar de schoentjes van Marc maar helaas deze had hij niet verkeerd om aan.

 Niet lang hiernaa kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. John werd op links aangespeeld en schakelde op naar de versnelling 6...... De toch wel wat irritante rechtsback van Irene dacht John wel even af te stoppen maar als een volwaardig buitenspeler speelde John  de bal rechts voorbij de verdediger en rende er zelf links omheen. Klaarblijkelijk was de rechtsback nog meer verrast dan de spelers van TSC want hij trok aan de noodrem en torpedeerde John. Frits zei hierna nog tegen Kings "jammer dat hij dat deed want ik had wel willen zien wat John met de vrije ruimte en de bal had gedaan".  Omdat het aanvallers trio van TSC nog steeds perplex stond van John zijn passeer actie en hierdoor was vergeten aan te sluiten, was het gevolg hiervan dat er niet veel opties waren geweest voor John om de bal af te spelen. TSC voelde dat er meer te halen was vandaag en ging meer druk zetten naar voren.

Marcel werd op het middenveld ingespeeld van achteruit en Sven liep als een echte ouderwetse buitenspeler de ruimte in op rechts. Marcel plaatste de bal met uiterste precisie op de stropdas. Kings, zichtbaar uitgerrust en afgetraind dacht al drie stations verder en begon in beweging te komen. Sven, zoals alleen Sven kan doen, begon te kappen en te draaien, wat ook nodig was gezien de snelheid waarmee Kings de 16 meter in kwam rennen. De Irene verdedigers waren klaarblijkelijk ook verrast want niemand van Irene was in de 16 te bekennen. Sven had de luid roepende Kings allang gezien en passte de bal strak over de grond in de loop. De bal ging door het natte gras sneller en sneller rollen waardoor Kings met een uiterste krachtinspanning de bal met links binnen kon glijden, 3-2.

Irene was zichtbaar geirriteerd hierdoor en ging telkens bij de goed leidende leidsman verbaal verhaal halen na iedere overtreding. Irene leek klaar om de genadeklap te krijgen, die eigenlijk 5 minuten later ook had moeten vallen. Sven ging de 16 meter in vanuit links, keek op en zag wederom Kings naast zich verschijnen. Net binnen de 16 nam Kings de bal aan en de Irene verdediger kon niets anders dan een blok zetten met zijn linkerbeen na een slimme passeer beweging. Als vanouds nam Richard deze invitatie met beide handen aan en besloot het gras op te gaan zoeken. Penalty dacht geheel TSC en Irene. Waarom de leidsman niet floot blijft nog steeds een mysterie maar het moet wel zijn geweest dat de bal in de voeten van Simen rolde, voordeel zal hij wel gedacht hebben. Maar wij weten wel beter, als Simen de bal in de 16 meter in de voeten krijgt met tijd om aan te nemen is er eigenlijk geen voordeel te behalen.

Niet veel later wederom een snelle omschakeling van TSC. Mo speelde Simen de diepte in, kapte naar binnen en in plaats van de bal op een presenteer blaadje te leggen voor de wederom inlopende Kings besloot Simen de lange hoek op te zoeken. De bal is nog steeds niet terug gevonden.

De tijd kabbelde weg en Irene leek niet bij machte nog iets aan de stand te kunnen doen. Er stonden nog 30 seconden op de klok toen Irene vanaf links de bal de in pompte. Marc bleef wijselijk van de bal af en de bal leek een eitje voor de erg sterk keepende Xander. Dat we zijn naam nu definitief hebben aangepast tot "Het lek van PEC" verklapt de uitkomst van deze voorzet/schot op doel en tergend langzaam rolde de bal door Xander zijn benen tegen het netje aan, 3-3. De scheids floot direct voor het einde.

Naderhand werd er in de TSC kantine door beide teams nog de nodige piljes gedronken en de toekomstige fusie plannen besproken. Het zal niet aan de beide veteranen elftallen liggen dat is een ding wat zeker is. 

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021