Seizoen 2019-2020

TSC’04 – Belfeldia 4-3

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

Het werd weer eens hoog tijd dat we een overwinning gingen behalen maar gezien de tegenstander van vanmiddag, Belfeldia, zou dit geen gemakkelijke opgave worden want van de laatste 3 wedstrijden tegen onze zuiderburen verloren we er 2 en speelde we een keer gelijk…. Oh ja toen floot de schiri 5 minuten eerder af na onze comeback van 4-0 naar 4-4.Voorafgaande aan de wedstrijd hadden we onze veteranen leden jaarvergadering met wederom een rondje gesponsord door Walter, thanks!!

 

Na wat koffies en opmerkingen kregen de leiders het woord. Het belangrijkste item was eigenlijk het afmeld gedrag. Van de 7 wedstrijden hebben we slechts 1x met onze “eigen” spelers aan de aftrap gestaan en met 20 spelers is dit véél te weinig en baart de leiders op donderdag / vrijdag teveel kopzorgen om minimaal 13 spelers aan de aftrap te krijgen. Deze week hetzelfde issue met 12 afmeldingen… De leiders hadden al een hengeltje uitgegooid naar Belfeld die indien nodig iemand aan ons zouden afstaan waarvoor onze dank. Gelukkig, en tot verbazing van het technisch hart kwam Ton toch met zijn tas binnen lopen, was Marc zijn knie niet meer dik en was Aaron op tijd uit zijn nest gekropen om ons uit te helpen, voeg daar Maikel van het 4e bij en zie daar, hadden we toch nog een leuk team… op papier !

Na een goede warming up, want het weer was koud en guur werd er klokslag 4 uur afgetrapt. Belfeld kwam het beste uit de startblokken. Ze hadden “Bakkie” (Stephan Holtman) centraal geposteerd om zo de geslepen vos, Stefan Engelen in stelling te brengen. Dit gebeurde ook een aantal keren maar Stefan had vandaag zijn vizier thuis gelaten. TSC nam het initiatief over en combineerde er een paar keer goed doorheen. Xander werd aangespeelt en in plaats van een schot op goal speelde hij Willem verassend in. Willem begon aan een schier onmogelijke opgave met 3 verdedigers voor zich… maar hij omspeelde ze stuk voor stuk en knalde de derbystar strak achter de verbouwereerde goalie van Belfeldia 1-0.

De duim schroeven werden aangedraaid en Belfeld kreeg hierdoor weinig vat op onze beweegbare spitsen. Maikel pikte de bal vakkundig op, op het middenveld en stuurde Niels aka de Potatoe diep… ja hij kan nog een beetje sprinten ook en hield de bal binnen keek op en hoorde Xander al luidkeels om het leder roepen op de 11 meter, een droge schuiver van Niels op Xander en Xander’s kreet van vreugde zegt eigenlijk al genoeg hij had de bal deze keer van binnen de 16 tussen de palen geschoten. De scoring droogte van 7 weken is eindelijk over van onze topscoorder van vorig jaar. Belfeld gaf zoals verwacht gas bij en kwam steeds gevaarlijker voor ons doel wat ook in de 2-1 resulteerde na een mooie combinatie over links, hierna had Xander na een fantastische aanval de wedstrijd met buitenkant rechts in het slot kunnen gooien maar zijn schot spatte helaas op de lat uiteen wat anders een wereldgoal was geweest. En zoals dan vaker valt de bal er aan de andere kant in. Een goede opgezette aanval door het hart van onze verdediging resulteerde in een 1-op-1 situatie tussen Bakkie en Patrick. Dat Stephan (Bakkie) met een bekeken stiftje via Xander zijn buik, eigenlijk ook al niet te missen, in het doel rolde is eigenlijk onze eigen schuld daar Stephan in zijn 3 jaar als speler van TSC, na velen seizoenen SC Irene, eigenlijk het voetbal heeft aangeleerd gekregen 2-2.

In de rust nam Kings het tientje van de Belfeldia goalie nog even aan als bedankje dat hij een grote kans het “petattenveld” inschoot. De rust werd door de invallende duisternis ingekort tot 5 minuten en er werden wat tactische omzettingen gedaan. Het derby niveau ging ook omhoog daar er meer en meer werd gezanikt wat door de Belfeldse nummer 7 al vroeg in de 1e helft werd opgestart. Direct na de kick-off kreeg Mayk de bal aangespeelt, het leder was niet zijn grote vriend want de bal sprong 2-3 keer van zijn voeten af, achterin werd tegen de links buiten van Belfeldia even medegedeeld dat wanneer dit bij Mayk gebeurt er meestal een doelpunt uit voortkomt en ja hoor nu ook. Daar de Belfeldse verdediging, net zoals Mayk niet kon voorspellen wat er ging gebeuren viel de bal voor zijn linker poot en schoot hij deze strak in de rechter beneden hoek 3-2. Hierna werd de wedstrijd nog meer open en ontstond er veel ruimte voor beide ploegen maar die laatste eindpass bleef bij beiden uit…. Totdat de snelle rechtsbuiten van Belfeld de diepte in werd gestuurd. John had dit al snel in de smiezen en rende vakkundig achter de bal aan…. Maar opeens hield John in, volgens de experts kon dit slechts 2 oorzaken hebben gehad, 1 hij wou wederom net als vorig jaar een drolletje opruimen of 2 er lag een consumptie muntje in het gras… de rechtsbuiten hield de bal binnen bediende de nog steeds zeurende nummer 7 op maat en deze schoot de bal snoeihard via de binnenkant van de paal binnen 3-3.

Er was nog 15 minuten te spelen en de 2 keepers konden elkaar al bijna niet meer zien door de invallende duisternis. TSC had hier het minste last van daar TSC wederom met volle moed de aanval zocht. Maikel werd ingespeeld en Michel liep vogelvrij naast hem, kreeg de bal en schoof deze in de loop van Aaron. De 50/50 bal werd door de weifelende keeper van Belfeld niet opgepakt en Aaron zorgde met een vakkundige sliding en het navolgende wippertje voor de 4-3. Dat Danny de goalie van Belfeld nog een privé vergadering van 5 minuten met onze schiri hierover had kwam het zicht in de laatste minuten niet ten goede. Vakkundig speelde TSC de pot uit en Willem had zowaar de 5-3 binnen kunnen schieten maar ging even een masterclass afschermen geven bij de cornervlag. De kap en draai bewegingen waren voor de laatste man van Belfeld ook teveel daar hij zijn enkel verdraaide en er voor het einde van de wedstrijd werd gefloten door de erg sterk leidende Bart. Hopelijk geen ernstige blessure!

Zoals het hoort werden de felicitaties door de rood wit hemden met een glimlach in ontvangst genomen en werd de warme douche opgezocht. Er werd gezamenlijk met Belfeldia tot laat in de avond enkele blonde rakkers gedronken, de worsten met mosterd uitgereikt en de lotto aangevuld waarvoor onze dank. Al met al een succesvolle zaterdagmiddag en avond. De Quatre Bras werd onderweg naar huis ook nog even door enkele spelers bezocht om de 3 punten nog even kracht bij te zetten. Volgende week SV Blerick uit. De leiders kijken er naar uit om Mark Vincent en Ricardo na lange afwezigheid weer te verwelkomen.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021