Seizoen 2019-2020

sv Blerick - TSC’04 0-3

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

Een weekje na de lekkere overwinning op Belfeldia moesten de rood wit hemden de maas over naar Blerick. De voorbereiding was wederom fantastisch te noemen, het was koud deze week dus de “oudjes” beginnen last te krijgen van hun spiertjes en als John dan ook nog een radiator op zijn scheenbeen laat vallen ben je zo met 3 man minder. Tel daar bij op dat er wat spelers een “weekend weg” waren plus enkele blessures en je hebt wederom 10 afmeldingen. Gelukkig had Maikel het technisch hart al vanaf maandag bestookt met appjes om a.u.b. mee te mogen doen en stond Mo wederom weer klaar om ons uit te helpen, chapeau!! Mark Vincent en Ricardo waren na weken afwezigheid ook weer van de partij dus het zag er allemaal rooskleurig uit.

SVB is een tegenstander die ons de laatste jaren goed ligt met meerdere overwinningen dus vol vertrouwen trokken we de brug over naar het noorden. In het kleedlokaal werden de tactische omzettingen t.o.v. vorige week doorgenomen en werd Mo op de bank geposteerd ter faveure van Marcel die daar zienderogen blij mee was.

Voordat we konden beginnen moest Ton, onze vlagger van vandaag nog even naar de ander kant worden gedirigeerd “brainfreeze?”. Blerick had de aftrap en in de eerste paar minuten tasten de teams elkaar af waarbij Marc dit een aantal keer te letterlijk opnam. Blerick had veel de bal en kon de bal vrij makkelijk van links naar rechts versturen, dit horizontaal gevoetbal stichtte geen tot weinig gevaar voor het TSC doel. Al snel hadden we in de gaten dat over rechts héél veel ruimte lag en na een kwartiertje begon de rood wit machine warm te draaien. Sven lekker scherp in de spits was al een paar keer de diepte ingespeeld en afgevlagd dus dat ging vandaag nog wel goed komen. Xander had nog geen afstandsschot gewaagd op de lange sluitpost van SVB en Maikel en Marcel waren eindelijk aan het petattenveld gewend geraakt.

Marcel onderschepte net op onze eigen helft de bal en stuurde Xander de diepte in, verassend snel was Xander aan de bal controleerde en leverde een puike voorzet af op Maikel, een net opkomende windvlaag blies wat zand in zijn ogen want hij maaide volledig over het leder waarna Sven, die slim was meegelopen met een “big smile” de 0-1 liet aantekenen. Blerick was van slag, verloor hun mid-mid door een hamstring scheurtje (snel herstel gewenst), ja het was erg koud en Marc had genoeg gedaan en ging rusten voor volgende week waardoor Mo zijn opwachting kon maken. Tot aan de rust controleerde TSC het spel maar was wat slordig in de eindpass… op naar de thee.

De thee werd lekker langzaam opgedronken zodat de handjes weer wat kleur kregen en Ricardo werd vervangen door onze eigen “de Bolle van Zwolle” en Aaron nam zijn plaats voorin in. Vanaf het fluitsignaal voor de 2e helft was het eigenlijk wel duidelijk wat er vandaag ging gebeuren, een overwinning. De goed leidende schiri had de totale grip op de wedstrijd en wuifde aan beide kanten wat dubieuze vlag signalen van de hand, terecht!! Daar ook toen Blerick via de as hun mid-mid in wilde spelen, Mark had dit al aan zien komen onderschepte de bal en lanceerde Sven, de grens deed niets, wierp toen de vlag in de lucht, en…… het fluitje bleef uit, met 2 gestrekte armen wees de scheids aan, doorspelen!!! En Sven kon alleen op het doel af.. wederom schoof hij de bal in de korte hoek onder de keeper binnen.. ijskoud in de afronding 0-2.

Vanaf toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Blerick kon geen vuist maken en het was aan de voorwaartsen dat 3 / 4 100% kansen om zeep werden geholpen totdat Xander de bal van achteruit via Kings in het spel bracht, wederom over rechts werd via Mark en Marcel, Aaron ingespeeld die prachtig het overzicht hield en Maikel een niet te missen kans bood.. en de 0-3 stond op het scorebord. De toeschouwers (4) stonden te watertanden van deze fantastische aanval en vonden het net als TSC toen ook wel voldoende. Het duurde tot aan de 65 minuut toen het eerste schot op ons doel kon worden genoteerd, de complimenten aan de verdediging!

De schiri vond het ook genoeg en de warme douches werden opgezocht en er werden nog enkele blonde rakkers in de kantine gedronken. De Quatre Bras werd onderweg naar huis ook nog even door enkele spelers bezocht en het Nederlands elftal werd aanschouwt, met als hoogtepunt dat John met zijn eega opeens aan de bar zat te genieten van een pilskûh ja ze zijn weer vriendjes!.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021