Seizoen 2019-2020

FCV - TSC’04 1-5

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

En daar is hij dan weer de goedheilig man is in het land dus het was aan de TSC veteranen om zichzelf iets moois in de schoen te schuiven vandaag. Het weer was prima maar het veld was zelfs nog slechter dan het veld van vorige week. De leider van FCV vroeg dan ook om aan de zwaargewichten in het veld mede te delen niet teveel door het centrum van het veld te lopen, hier werd dan ook door het technisch hart de opstelling aan aangepast waardoor Patrick op ut bankje begon samen met Niels en Mayk op de flank werd geposteerd in plaats van in het centrum.

 

Klokslag 15:00 begon de wedstrijd en het zag er al snel naar uit dat FCV op het middenveld zou worden overlopen. Met good-old Roy Verstappen centraal en verassend met zijn broer Johnnie en voormalig 1e elftal speler Arno Bos op de bank konden de wit groen hemden het in het begin moeilijk bijbenen.

Nadat iedereen aan het veld gewend was werden de combinaties ook iets strakker en nauwkeuriger zo ook toen Michel aan de bal kwam centraal. Tommie, terug van zijn nare rib kneuzing, overlapte zoals we hem nog kunnen herinneren van vorig jaar en kreeg de bal perfect in de loop, omspeelde als een ware spits de goalie en schoof de 0-1 binnen. Een monsterscore hing in de lucht vooral omdat FCV hun talenten op de bank hield. Na enkele corners vanaf links die het zijnet invlogen, daar er een ware veldverzakking had plaatsgevonden bij de cornervlag, zag de geslepen Kings, Maikel vrij staan rand 16, speelde hem strak in waarna Maikel de bal strak op doel schoot, in de mêlee van spelers caramboleerde de bal in de voeten van Michel die de bal met links in het zijnetje deponeerde 0-2.

Niets aan de hand voor TSC die achterin ook vrij makkelijk standhield. Patrick kwam in het veld en had er zichtbaar zin in vandaag. Liet zich vaak uit de spits zakken om zo meer in het spel betrokken te worden. Zo ook in de 30e minuut, kreeg de bal ingespeeld en zag Kings als in zijn goede dagen op links zijn sprint opstarten, Patrick, in tegenstelling tot Michel vandaag, schoof de bal perfect in de in versnelling 5 verkerende Kings zijn loop. De rechts back van FCV, die tot dit moment foutloos speelde zag het onheil al gebeuren toen Kings de 16 in rende en voorlangs de verdediger kruiste, de handrem erop gooide en zo zijn 453 penalty in zijn carrière fabriceerde. Er is een regel dat degene die de penalty roggelt de penalty niet zelf moet nemen maar aan al dat ”bijgeloof” had Kings geen boodschap en als de keeper na de penalty niet uit de modder was getrokken had hij er nu nog vast in gestaan 0-3.

Rust was in zicht en iedereen geloofde het wel, FCV zakte de moed een beetje in de schoenen vooral toen klokslag minuut 35 Patrick de bal randje 16 op links in zijn bezit kreeg, na binnen kapte en Kings bij de 2e paal pin vrij zag staan. Iedereen verwachte een voorzet op de stropdas maar in plaats van een voorzet lepelde Patrick de bal richting de rechterkruising. De bal viel waanzinnig in het netje en Patrick kon het applaus van beide zijden in ontvangst nemen. Tijd voor de thee.

Rick wou meer meters maken en wisselde van positie met Niels, Niels allang blij en Frits vond het tijd voor zijn jaarlijkse wisselbeurt. FCV ging uit een ander vaatje tappen en de zwaargewichten op de bank werden ingebracht. Dit resulteerde in meer druk op het TSC doel zonder echte kansen te creëren. Totdat good old Arno Bos via de kluts de bal in zijn loop mee kreeg en Ricardo met een bekeken puntertje kansloos liet 1-4. Hierna bloede het spel een beetje dood. FCV die niet bij machte was om de druk verder te verhogen en TSC die in plaats van te voetballen de zwembandjes had aangedaan waardoor een speler of 5 – 6 op het veld rond begon te zwemmen en miste hierdoor de discipline om de wedstrijd vakkundig uit te spelen. Dat Mayk na een aanval over links de bal eigenlijk toch vrij netjes na een pirouetje strak binnen schoot en zo zijn goaltje weer meepikte 1-5 was eigenlijk net zo verassend als de kwaliteit van Michel zijn eindpasses vandaag.

De scheidrechter hield het hierna ook voor gezien en met 1-5 in de pocket werd er gedouched en nog gebakkeleid over het zwemfestijn van hedenmiddag. Volgende week zullen de zwembandjes hopelijk leeg gelopen zijn zodat we weer meer aan het voetballen toekomen.

 

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021