Seizoen 2019-2020

TSC’04 – Neerkandia 4-4

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

Zaterdag 30 november met een prachtig zonnetje op het sportpark en een bijna compleet team werd er vakkundig door Edwin team foto’s gemaakt waarvoor onze dank. Zoals reeds vermeld deze week geen selectie issues daar we met 17 man waren. Mayk en Willem werden, na een succesvol uitstapje naar TSC’04 1 afgelopen week in Reuver, op de bank geposteerd om mogelijk vedette gedrag direct de kop in te drukken. Omstreeks 15:08 werd er na de toss door Bart op het fluitje geblazen.

Dat de wedstrijd een ander karakter zou krijgen dan vorige week bij FCV werd al snel duidelijk daar Neerkandia verzorgd aanval spel op de mat legde. TSC had deze keer gekozen voor 3 aanvallers waardoor het middenveld een stapje extra moest zetten waar ze zichtbaar moeite mee hadden. Patrick, die Ricardo prima op doel verving, had al enkele reddingen moeten volbrengen voordat de Neerkandia voorwaartsen de verwachte 0-1 op het scorebord brachten. TSC schrok wakker en ging meer druk naar voren zetten. Het middenveld nam de controle over en Kings werd op rechts vrij gespeeld. Xander, terug op zijn “oude” stek in de punt liep perfect de ruimte in en kreeg de bal op de stropdas, een intikker was in de maak….. maar we weten eigenlijk nog steeds niet waarom die bal er niet in ging… 3 minuten later herhaalde Xander dit kunstje en dan weet je het wel want direct in de hierop volgende uitbraak draaide de Neerkandia spits een rondje in de 16, sleep de bal om een verbouwereerde Marc heen en ging naar de grond, de goed leidende leidsman Bart kon niet anders dan de bal op de stip te leggen 0-2.

TSC ging niet op hun lauweren rusten en kwam herhaaldelijk gevaarlijk voor het vijandelijk doel. Wederom werd Kings de diepte ingestuurd, Michel die deze keer met 7 mijls laarzen was aangesloten schreeuwde om het leder, deze kwam dan ook perfect op zijn toch niet klein voor-hoofdje en knikte zo de anschlusstreffer binnen 1-2. De wedstrijd leek te kantelen maar daar had Neerkant geen boodschap aan, direct na de aftrap kreeg Neerkant een corner, de boomlange laatste man van Neerkant liet Michel even zien dat hij niet de enige in het veld was die kon koppen en knikte beheerst de 1-3 binnen, verassend genoeg kwam Michel dit keer niet van de grond af, dit tot verbazing van iedereen die TSC een warm hart toedraagt. Iedereen was klaar voor de thee maar niet de TSC voorwaartsen. Sven, die een ongelukkige wedstijd speelde, lanceerde Xander die 1 op 1 op de goalie af kon stormen. Kings liep met hem mee en kreeg de bal netjes op zijn linker been aangespeelt waardoor het geen koud kunstje was om de 2-3 aan te tekenen, Rust!
Het technisch hart moest wat verdedigende omzettingen doorvoeren omdat de Neerkant voorwaartsen te makkelijk door de defensie konden slalommen. Dit had niet direct het gewenste effect daar Neerkant bij de eerste de beste aanval beheerst de stand naar 2-4 tilde.

Niels liet meer van zich horen naast het veld dan toen hij binnen de krijtlijnen stond, niet echt verassend maar met Tommie op links kwam er meer snelheid in het spel. Zo ook toen Tommie een Neerkant aanval op eigen helft vakkundig teniet deed waarna Kings de bal op eigen helft oppikte en om 1, 2 ja 3 man heen soleerde zoals in zijn gouden jaren, op de 16 gearriveerd herhaalde hij dit trucje nogmaals waarna hij na wat prachtig ouderwets kap en draai werk de bal langs de verbouwereerde doelman van Neerkandia schoof 3-4.
Tijd voor een offensief, de duimschroeven werden aangedraaid en de een na de andere aanval golfde op het vijandelijk doel waardoor de gasten ook meer ruimte kregen maar daar gelukkig niet al te veel mee deden al waren de kansen er zeker om de 3-5 te noteren. Nog 10 minuten te voetballen toen een prachtige aanval over links bij Sven in de voetjes terecht kwam, door Sven op Michel werd teruggelegd, Michel bedacht zich geen moment en slingerde de bal perfect voor het doel. Mayk, tot dan onzichtbaar, deed wat van hem verwacht werd en schoot fraai binnen 4-4.

Nog tien minuten te voetballen en dat er aan beide kanten niet meer werd gescoord was met name te danken aan knap keepers werk van Xander en de onnauwkeurigheid van de eindpass bij TSC. Al met al een fantastische voetbal middag met een terechte uitslag die aan beide kanten veel hoger had kunnen uitvallen. Na de douche werd er aan de bar nog gezellig nagebabbeld onder het genot van enkele blonde rakkers en stukjes worst. De 1e seizoenshelft zit erop met 1 nederlaag 3 gelijke spelen en 6 overwinningen 36 goals voor en 23 tegen. Houd je mail in de gaten want de leiders zullen deze week aan iedereen zijn persoonlijke individuele winter training programma opsturen zodat we in maart weer topfit aan de 2e seizoenshelft kunnen beginnen.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021