Seizoen 2019-2020

TSC'04 - EWC'46 5-1

Gepost in Wedstrijdverslagen 2019-2020

Na 3 maanden en een week winterpauze mochten de rood-wit hemden op 7 maart eindelijk weer eens de wei in. Dat menigeen een goede kerst en carnaval had gevierd bleek wel uit het feit dat er meer XXL truitjes werden uitgedeeld in het kleedlokaal. Het was wederom met kunst en vliegwerk dat we een representatief elftal op de been konden brengen en omdat “iemand” met de tuinslang op vrijdagavond in ’t Ven de velden had besproeid waardoor alle wedstrijden daar werden afgelast konden gastspelers Stephan en Danny van onze oosterburen Belfeldia ons gelukkig uithelpen waarvoor onze dank.

Op een zwaar veld werd stipt om 16:00 gestart me de wedstrijd tegen het stugge EWC ’46. Met de wind tegen begonnen we vrij moeizaam aan deze pot en bleef EWC makkelijk op de been zonder zelf echt in gevaar te geraken. Na een 15 tal minuten was TSC gewend geraakt aan de loop acties van onze gastspeler Stephan die eigenlijk net zo veel liep als ons geheel middenveld bij elkaar. Steeds kon Stephan centraal worden aangespeelt en werden de aanvallen doortastender zo ook in minuut 19. Michel draaide zich prima vrij en speelde Stephan in de loop aan, Kings liep links het gat in waardoor Sven de prima pass in de loop van Stephan beheerst tegen de touwen aan schoot en 1-0 was een feit.

Niet veel later was een dieptepass op Sven net iets te hard maar de keeper nam het zekere voor het onzekere en schoot het leder hard weg… helaas voor EWC tegen de rug van hun laatste man en de bal viel recht voor Kings zijn voetjes die dit cadeautje op waarde inschatte en met een van zijn makkelijkste goals uit zijn carrière de 2-0 op het scorebord zette.

Dat EWC in de 31 minuut op 2-1 kwam was te danken aan het theekransje op de middenstip van onze laatste man Niels en rechtsback John. In plaats van na de tegenaanval duidelijkheid te scheppen over wie nu welke Stephan is want ja we hadden er 2 vandaag rondlopen, lieten ze de rechtsbuiten van EWC ongehinderd voorzetten. Michel kon het leer nog wegkoppen maar de wind had andere plannen en de bal viel pardoes voor de kleine mid mid van EWC die na 2 fraaie kap bewegingen niet lang nadacht en met de wind in de rug de bal keihard tegen de touwen schoot 2-1. Rust.

Tijdens de thee werden de puntjes op de i gezet en werd Niels bevolen om sneller de diepte te zoeken want onze voorwaartsen roken met de wind in de rug de 2e helft hun kansen. Niels attendeerde het team er ook op dat hij wel erg veel vrijheid kreeg als hij opkwam en dat hij het leuk zou vinden als hij dan ook eens een balletje breed gelegd zou krijgen. Nou zo gezegd zo gedaan. In minuut 46 begon het gewicht genaamd Niels op snelheid te komen. Als een oude diesel had hij daar wel even tijd voor nodig. Kings hield de bal hierom effe vast verlegde het spel naar Michel die het aanstormend talent van Niels op maat bediende en met zijn linker poot knalde Niels de 3-1 in het verre hoekje.

EWC was zienderogen geknakt door deze snelle goal en kwamen niet meer van hun eigen helft af. Na een snelle bal interceptie van Stephan werd Sven zoals zo vaak deze middag door Stephan de diepte ingestuurd. Sven kapte behendig naar binnen toe en zag Kings op snelheid kruisen naar de punt 16. Sven speelde Kings hard in waarna de verdediger op een panna werd getrakteerd waarna Kings de keeper met een droge schuiver kansloos liet 4-1.

EWC’46 probeerde het nog wel door de laatste man door te laten schuiven maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Michel mocht een mooie aanval over verschillende schijven behendig binnen koppen na een sublieme pass van Marcel waardoor de eindstand van 5-1 op het scorebord verscheen.
De wederom goed leidende scheids, Bart floot niet veel later voor het einde en na het bedanken van onze tegenstander en een warme douche werden er nog meerdere blonde rakkers en wijntjes soldaat gemaakt aan de bar en in de Quatre Bras. Namens het gehele team willen we nogmaals Stephan en keeper Danny hartelijk bedanken voor het uithelpen.

Volgende week is de wedstrijd tegen Helden reeds door helden afgelast en is Ed reeds via de federatie aan het proberen een vervangende club te regelen indien er nieuws is zal dit op de app worden gezet.

Sportpark: Correspondentieadres:

Bakenbosweg 6 Postbus 3180