De laatste uitwedstrijd van het seizoen stond voor de deur tegen FCV. Raiola had al snel de mannetjes bij elkaar. Al vroeg in de week kreeg hij eindelijk Richard Maeghs aka Fuzeki te pakken die wel een keer wou keepen, Bas Dijkman wou de kicksen ook wel weer eens aantrekken en Joey was er als de kippen bij om Kings te laten weten dat hij mee wou ballen daar Belfeldia de mannetjes niet bij elkaar kreeg. Vince, opgestaan uit de dood was ook weer eens aanwezig, Talas zijn voetje was nog niet 100% maar genoeg hersteld voor een helfje te hippen en Maikel… ja Maikel is eigenlijk gewoon een veteraan geworden dit jaar. Fuzeki op doel, met Henk en John op de back plaatsen, Kings en Vince in het centrum. Willem, Griezel, Maikel en Tommie op het midden en Bas en Joey in de punt van de aanval. Niels, die last had van zijn nek, ja welke nek hoor ik jullie al denken, samen met Bart en Talas op ut benkskuh.

Om 16:00 werd er afgetrapt en FCV kwam furieus uit de startblokken, aanval naar aanval kwam op het TSC doel af. Eigenlijk een Godswonder dat er geen tussen de palen vloog. Na 12 minuten kregen de TSC-ers eindelijk wat adem. Maikel kreeg van achteruit de bal in de voetjes en zag Tommie uit de rug van zijn mannetje vertrekken, de bal werd vakkundig in zijn loop gelepeld en Tommie ronde koelbloedig af door de bal naast de keeper in de lange hoek te schuiven, geheel tegen de verhouding in stond het 0-1. Niet veel later werd er vanuit de achterhoede een leuke aanval opgestart, Kings zag Joey vertrekken en deponeerde het leder in de vrije ruimte, Joey maakte goed gebruik van zijn snelheid en stak de 16 in en legde de bal panklaar voor de inkomende Griezel die snoeihard de bal ook in de lange hoek schoot 0-2. FCV was de weg kwijt en 0-3 en 0-4 lag in het verschiet maar enkele mooie kansen werden verprutst door onze voorwaartsen. Trouwens de eerste bal die Bas aanraakte na 20 jaar niet te hebben gevoetbald was een good-old hakkentrick die helaas jammerlijk mislukte. Maar goed dat Pluisje er niet was anders had hij Bas wel eens laten zien hoe het wel moet. FCV ging weer wat geconcentreerder voetballen en kwamen er enkele keren gevaarlijk via het centrum van het middenveld doorheen.

Zo ook in minuut 27. Een steekbal op de forse en goed spelende FCV spits, enkele handen en ook de vlag die de lucht in werden gestoken, want de spits stond een metertje of 2 buitenspel. Zelfs Fuseki deed niets meer om de spits van scoren af te houden zo duidelijk was het feit dat het dik buitenspel was. En daar was het fluitje, niet voor buitenspel maar voor de 1-2. Frank, de eerlijkste vlagger op het Westelijk halfrond was aan de kook van dit grote onrecht en enkele TSC-ers ondersteunde Frank verbaal hierin. Kings snoerde iedereen de mond en het spel kon weer beginnen. John had hierna wederom zijn wekelijkse theekransje met Frank, Fuzeki jammerde maar door en TSC vergat door te drukken. Maar in minuut 32 kreeg TSC het weer op haar heupen, Maikel die goed op dreef was vandaag liet weer een mooie dieptebal van zijn linker pootje vertrekken op wederom Tommie, die legde de bal breed op Joey die een niet te missen kans toch nog kon verprutsen uit de kluts viel de bal voor de voetjes van Griezel die in een mêlee van spelers via een waar flipperkast schot de bal in het netje deponeerde 1-3 en rust.

De scheids van FCV liep als een ware veldmaarschalk stoïcijns van het veld af en kon om het gejammer van enkele TSC-ers wel lachen. Een kopje Thee, en na 5 minuten wilden de rood witten weer het veld op want Tommie moest weg dus hoe eerder we weer begonnen hoe langer onze motor op het middenveld mee kon blijven doen. Bas maakte met plezier plaats voor Talas, Henk kreeg rust en Bart ging op de back plaats spelen. Niels nam de rol van Tommie over na 15 minuten op links. De 2e helft gebeurde er eigenlijk niet zo veel meer. Veel balverlies aan beide kanten en alles speelde zich af tussen de 2 16 meters. Maikel zei precies waar het aan sjorde, we staan met 1-3 voor en wij rennen maar achter die bal aan. Dus dat moest anders.

De pionnetjes werden weer wat beter neergezet en dit resulteerde direct in een onderschepping door Maikel op het middenveld. Niels, liep mee op links en het alle vrijheid om de bal aan te nemen en geplaatst de stang te raken, schitterend doelpunt 1-4. Enkele minuten later wou de goed leidende schiri ook aan d’n bruin en werd er afgefloten. Joey kwam zijn weddenschap na in de kantine door Kings op een ½ liter te trakteren en werden er gebroederlijk wat pintjes weggedronken. Wederom een overwinning waardoor de winning streak blijft voor wat hij is en zullen we deze volgende week proberen voort te zetten thuis tegen Belfeldia.