Nadat vorige week de (carnaval) corona perikelen roet in het water had gegooid mochten we vandaag met 14 man aantreden tegen het nog ongeslagen SV Blerick. Frank werd als schiri aangesteld en Henk omarmde met verve de vlaggenstok. Niels wou de opstelling maken maar zag in zijn ooghoek dat Kings toch aanwezig was en gaf die taak met alle plezier weer terug. De opstelling, de hoogheid voor het 3e jaar op rij stond op doel, met John en Roy op de back posities. Ruud en Niels werden in het centrum geposteerd. Pluisje, Tommie op links en de Lange en Griezel op rechts met Rachid en de terugkerende Jünter in de punt. Talli die te laat was, Ton errr Rick Jacobs en Kings op ut benkskuh. Op wederom ons geschonken “eigen” WETRA veld werd pünktlich om 16:00 gefloten voor aanvang van de wedstrijd onder een bescheiden zonnetje.

Aftastend begonnen beide partijen aan de wedstrijd waar TSC toch al snel 2-3 leuke kansen kreeg maar die niet verzilverden. Langzaam kroop SVB uit zijn schulp en voetbalde aardig tot aan onze 16. Zo ook in minuut 24, maar de Lange onderschepte de bal en speelde Sven de diepte in door het centrum. Jünter, stond 2 meter voor hun laatste man toen de bal door de lucht de vrije ruimte in werd gespeeld. Zelfs de TSC bankzitters zagen dat het geen buitenspel kon zijn, Sven nam de bal aan zoals in zijn beste jaren en lobde de bal, over de uitstormende SVB goalie van bijna 2 meter, in ut netje en de 1-0 was een feit. De SVB vlagger was het hier zienderogen niet met eens en bleef maar de vlag in de lucht steken. Pluisje attendeerde de halve SVB verdediging en middenveld op het feit dat inderdaad de Venlose zweefvlieg club vandaag in de buurt een open dag had maar er momenteel geen vliegtuigen rondvlogen. Enkele SVB coryfeeën wilde toch dat onze schiri het verhaal van de vlagger ging aanhoren en zo deed Frank dit ook. Resultaat: de 1-0 was een feit, een nieuwe vlagger, en een onacceptabel gedrag van de SVB vlagger door het vlagstokje demonstratief neer te gooien en boos weg te lopen maar ja had iemand ons daar al niet van ter voren voor gewaarschuwd?! Tot aan de rust had TSC de score al naar 2-0 moeten tillen maar helaas werden er goede kansen gemist! RUST!

Tijdens de thee waren de TSC-ers erg gemüdlich, SVB had weinig kansen en als we de 2-0 zouden scoren was de wedstrijd beslist. Tallas kwam erin voor Niels en Rick kwam er in voor Rachid. De tweede helft begon niet zoals de eerste helft en Xander had een katachtige reflectie nodig om de 1-1 te voorkomen. Iedereen van TSC schrok wakker en we gingen weer vanuit onze eigen kracht voetballen. Tallas, normaliter onze spits maar nu rechtsback, kapte de spits van SVB uit en kwam op snelheid, overlapte de middenlinie en deponeerde de bal perfect bij Rick in de voetjes deze kapte de bal naar zijn rechter voetje en schoof resoluut de 2-0 binnen. Pluisje vroeg nog effe waarom er nu niet gevlagd werd en SVB stond al weer aan de aftrap.

Er waren nog 10 minuten te hippen, Rachid wou nog wat minuten maken en de Petat was weer op adem. Kings bleef zitten omdat het 3e nog een fitte man nodig had zondag. De 3-0 was een kwestie van tijd maar nee hoor iedereen wou een goaltje maken en teveel mannen voor de bal, SVB speelde snel de lepe Boy Seijkens in en die transporteerde de bal perfect bij hun languh spits op de de kale plaat een perfecte aanname en de 2-1 was een feit. TSC ging niet mee in het irriterende verbale gedrag van SVB en speelde de wedstrijd vakkundig uit. De Blerickanearen konden zich wel vinden in hun eerste verlies van het seizoen en verontschuldigden zich voor het verbale wangedrag en geschop van 2-3 van hun spelers. Gebroederlijk werden er de nodige schuimkraagjes soldaat gemaakt en werd de focus weer verlegd naar de volgende wedstrijd VVV’03 uit!.