Een heerlijke voetbal dag met het zonnetje hoog aan de hemel. Raiola moest tijdens zijn Mont Ventoux fiets training in de morgen nog alle zeilen bijzetten om 11 man aan de aftrap te krijgen waar hij uiteraard, en ook terecht, niet zo blij mee was. De vlagger werd ter plekke aangewezen en Hen nam deze taak prima op zich. In 70 minuten tijd heeft hij het klaar gespeeld om niet 1x de vlag de lucht in te gooien, daarvoor onze complimenten. Een schiri regelen daar Bart noodgedwongen moest meevoetballen bleek ook al een issue te zijn maar uiteindelijk nam Hanzel de verantwoordelijkheid op zich en floot de hele wedstrijd slechts 11 keer op het fluitje, dat smaakt naar meer. Danny onze afhaalchinees wou lekker mee hippen met dit mooie weer, Ted die kwam als de hazenwind vanuit Eindhoven de Tegelse kant op en liep 10 min voor de aftrap de kantine binnen en door de terugkeer van de al maanden geblesseerde Patje kon Moreno nog opgetrommeld worden en waren we compleet zodat Kings zijn fietsbeentjes kon laten rusten. Opstelling, Patje onder de lat, Bart op rechts en John op links met Ted en Vince in het centrum. Pluisje, Griezel, Tommie en Willem op het middenveld met Talas en Dennie in de aanval.

HBSV had geen personele problemen met 4 man op de bank en met nummer 5 in aantocht wisten we dat het een moeilijke dag ging worden. Raiola zag zelfs dat zijn net afgestudeerde student in de dug-out plaatsnemen dus we konden aan de bak vandaag!

Het hoofdveld lag er netjes bij maar de mat was keihard door de droogte van de afgelopen weken. HBSV begon fris aan de wedstrijd en werd door pluisje ook wel (te) vaak geholpen want elke bal, eigenlijk de gehele wedstrijd, deponeerde hij bij de tegenstander in de voetjes en als kers op de taart werd hij recht in het zicht van Marc en Kings ook nog op een panna getrakteerd, wegens copyright issues mogen de beelden hiervan niet vrijgegeven worden. Maar ja ook onze 9½ heeft wel eens een mindere dag. Willem had wel zijn dag, als mooi weer voetballer pur sang kreeg hij alle ruimte om zijn kunsten te vertonen en gestaag werd het vijandelijk doel opgezocht. HBSV loerde een beetje op de counter met hun snelle opkomende spelers en scoorde ook de 0-1 nadat Ted een beetje weifelde met ingrijpen en de bonkige spits de bal over Patrick lepelde. TSC schakelde bij maar de goed keepende HBSV goalie voorkwam enkele malen de 1-1 totdat Willem met een diagonaal schot de 1-1 leek te maken maar wederom een knappe redding maar de rebound viel in de voetjes van onze rechtsback Bart, wat deed hij daar, en schoot als een volwaardige spits vanuit een moeilijke hoek de bal met links strak in het zijnetje 1-1. Niet lang hierna ging Griezel aan de zuurstof en kwam Moreno erin. Deze tolde om een paar spelers heen en gaf strak voor op de inlopende Dennie die achter zijn standbeen een juweeltje opleverde 2-1. Niet veel later werd er door de HBSV verdediging niet goed uitverdedigd en Dennie onderschepte de bal en kon wederom vrij op de keeper af. De verdediger testte de kwaliteit van zijn shirtje te opzichtig en vooral te lang waardoor de bal op de stip ging. Talas mocht aanleggen en stuurde de goalie de verkeerde kant op 3-1. De 3-2 van HBSV viel als het ware uit het niets, teveel man voor de bal en een snelle messcherpe counter werd prima door HBSV afgerond. De thee stond al klaar en 3 minuten later floot Hans voor de rust.

In het kleedlokaal werden de puntjes op de i gezet en spraken we af om direct voor de 4-2 te gaan om HBSV niet terug in de wedstrijd te laten te komen. Dennie gaf hier meteen gehoor aan, een mooie voorzet van Moreno viel tussen een mêlée aan spelers, Dennie met zijn Aziatische toekomstvisie wist waar de bal uiteindelijk zou eindigen kapte naar binnen en krulde het leer in de lange hoek 4-2. Willem was de volgende die aan de zuurstof moest en Griezel kwam getergd terug het veld in. Wederom zag Moreno, na een knappe onderschepping, dat Griezel op snelheid kwam en speelde het balletje precies in de loop. Randje 16 koos Griezel een hoek en liet de keeper volkomen kansloos 5-2. De 6-2 een paar minuten hierna was bijna een kopie, wederom kon Moreno de bal onderscheppen en Dennie vroeg al om het leer in de diepte, de HBSV verdediging had de pijp leeg en Dennie kon met een strakke voorzet de opgekomen Moreno bedienen die simpel de bal over de kalklijn drukte. Had HBSV dan helemaal geen kansen de 2e helft, jawel hoor maar de overtuiging in de afwerking was er een beetje van af en de afstandsschoten mistte de juiste richting om Patje te verschalken. De 6-3 een paar minuten voor tijd was wel een hele mooie aanval over verschillende schijven door het centrum. De spits omspeelde Patje behendig en tekende voor de verdiende 6-3 eindstand. Hans vond het goed geweest en floot 120 seconden te vroeg af zodat hij nog een biertje kon drinken voordat hij voor het avondeten naar huis moest. Al met al een mooie voetbalmiddag met veel goals, leuk voetbal en lekkere blonde rakkers aan de bar. Volgende week ziet het er wat rooskleuriger uit m.b.t. de bezetting.

Tommie heeft dan een goalie geroggeld, Niels is dan terug van zijn retraite in België, Sven hoeft dan bij de Duuvels niet meer interessant met ein pruuk op aan een tafel te zitten, Rachid zijn hamstringetje is dan weer hersteld, Vintcent zijn bacteriële infectie is dan genezen, Morisson heeft dan geen laatste moment uitstapjes met het gezin naar het zuiden en Trienes kan dan lekker alle ellende van zich afspelen. Oh en Bart zijn hamstringetje heeft dan ook genoeg rust gehad. Als de blessures van Xander en Michel ook goed genezen zou het zo maar kunnen dan Raiola zaterdag lekker rustig in Hinsbeck zijn KMs kan maken op de fiets.