Regen de gehele week dus de terrein mannen van TSC’04 deden er alles aan om die “alte herren” toch te laten hippen en met succes. Raiola moest weer aan de slag en vond gehoor bij Nicky, Tom, Paulus, Maikel en Mo. Talas had er geen zin in op deze zaterdagmiddag en melde zich om 15:53 af net toen de Petat met zijn tas het kleedlokaal binnenliep en even aangaf, “mien dochter en pap zien hea dus ik mot in de basis” dus det werd geregeld. Maar met 15 afmeldingen was het weer puzzel werk voor het technisch hart. Paul ging op doel met Tom en John op de back posities met Kings en Nicky in het centrum, Niels, Mo, Maikel en Morrison op het middenveld en Willem en Patrick in de punt. Trienes en Henk op ut benkskuh en Frank kwam zoals al vaker dit seizoen het vlaggetje hanteren.
MVC was op tijd aanwezig met een mannetje of 20 dus we konden onze borst nat maken. De uitwedstrijd eindigde in de laatste seconde op 3-3 waar we toen eigenlijk goed mee weg kwamen. We hoopten op een leuke wedstrijd zonder veel gezeur en gezanik onder een prachtig zonnetje, maar enkele oud gedienden hadden het al gespot, Theo “tank” Thielen was er ook bij dus we wisten dat er dan altijd wel “iets” kan gebeuren, maar hier over later meer.

Om 16:00 floot schiri Bart op zijn fluitje en begonnen de 22 mannen aan de wedstrijd. Met ongeveer een 20-tal toeschouwers nam MVC direct het initiatief. De eerste 20 minuten kreeg TSC eigenlijk geen voet aan de grond, Willem dribbelde alles op een hoop zonder effectief uit te halen, Morrison had de pattex thuis gelaten want alles sprong van zijn voetje af waardoor Maikel teveel moest corrigeren om zijn linker voetje in stelling te brengen en Niels, ja zoals John zijn team maten al op attendeerde, deed waar de Petat goed in is, namelijk zijn eigen wedstrijd spelen op een positie waar hij niet was opgesteld. Hierdoor kon MVC vrij makkelijk hun aanvalsspel keer op keer opstarten en het extra mannetje vinden op het middenveld. Gelukkig waren ze in de 16 minder effectief want echte kansen werden verassend genoeg met zo’n groot veldoverwicht niet gecreëerd. Maikel had misschien een pingel moeten hebben in de 24e minuut maar de VAR zag dit anders. Niet veel later een onderschepping op het middenveld, MVC stond met teveel man voor de bal, en de Petat kreeg de bal in zijn voetjes, kapte naar binnen, versnelde verassend genoeg en tuuperde de bal tegen de touwen 1-0. Onverdiend op dat moment, maar ja direct na de aftrap werd de snelle rechtsbuiten van MVC de diepte ingestuurd met een perfecte diepe bal, John kon het niet meer corrigeren en de bal werd hard voor gegeven. De gehele TSC defensie stond aan de grond genageld en de goed spelende mid mid van MVC schoot de bal onberispelijk in het zijnetje 1-1. Tot aan de rust gebeurde er hierna niet veel in beide 16 meters. Rust.

Tijdens het warme kopje thee werd kort de 1e helft geëvalueerd en werd Niels de mond gesnoerd want die dacht te weten waar het aan schortte. We hadden te weinig diepgang daar Patrick de bal in de voetjes moet hebben en Willem de ballerina schoentjes weer aan had. Willem werd teruggehaald naar het middenveld, Maikel werd in de punt gezet om de zo broodnodige diepgang te creëren. Tom naam samen met Kings plaats op het bankje en Trienes en Henk kwamen erin waardoor de Petat als laatste man hopelijk wel ging doen wat we hadden afgesproken.
De 2e helft begon en Morrison deed wederom van zich spreken maar de bal stuiterde weer van zijn voetje. Op de bank schudde we met de hoofdjes en dachten we, het wordt weer zo’n dag. Maar toen kreeg Maikel het op zijn heupen en kapte op het middenveld 2 mannetjes uit, Morrison ging diep en met buitenkantje links legde Maikel het leer perfect in de loop, Morrison omspeelde de goalie en schoof bekwaam de 2-1 binnen. De 3-1 viel niet veel later, MVC had zichtbaar moeite met de verassende tactische wijzigingen van TSC en liepen achter de feiten aan. Maikel ging een 1-2 aan met Patrick die de bal op Mo aflegde, Maikel overlapte en kreeg de bal weer terug in de voetjes en deed hetzelfde wat Morrison enkele minuten hiervoor al deed en omspeelde de goalie en de 3-1 stond op het scorebord. Deed MVC dan niets meer, jawel ze probeerde meer druk te gaan zetten maar de aansluiting vanaf het middenveld, wat ze in de 1e helft wel hadden bleef nu achterwege waardoor Nicky makkelijk de meeste balletjes kon oppikken.

John werd nog even op een panna getrakteerd onder toeziend oog van het gehele sportpark en er werden enkele vervelende overtredingen gemaakt uit frustratie. De 4-1 viel eigenlijk uit het niets, een inworp op links werd door Maikel op waarde ingeschat, draaide weg van zijn mannetje en zag Tom pin-vrij bij de 2e paal staan, de bal werd dan ook voorbij de goalie in zijn voetjes geschoven en Tom duwde het balletje met een glimlach over de witte kalklijn.

Theo “Tank” Thielen had er genoeg van en trakteerde Maikel op een schop niet veel later deelde hij een elleboog uit aan Mo nadat Mo het balletje van zijn voet had gepikt en als kers op de taart deelde hij nogmaals een schop uit nadat Bart al had gefloten. Mo ging verhaal halen en werd samen met de MVC speler voor 5 minuten van het veld gestuurd. Maar goed dat pluisje er niet was want dan waren de one-liners van hem zeker weer ten gehore gebracht. TSC hield wel het kopje erbij en kwam niet meer in gevaar. Nadat Mo weer het veld mocht betreden kreeg hij direct de bal op rechts in de voetjes. Hij keek op en zag de keeper voor zijn goal staan en lepelde de bal, bewust volgens Mo, vanaf 30 meter tegen de stang en de 5-1 was een feit. Hierna gebeurde er niet veel meer en Bart floot voor het einde. Hans vond het vreemd dat de tegestander een opmerking maakte dat TSC het slechtste team was waar ze dit jaar tegen hadden gespeeld. Ja de 1e helft was echt bedroevend maar de 2e helft was toch een hele aardige pot.

In de kantine werd er gebroederlijk met onze tegenstander de worst lootjes uitgereikt en verdeeld en bleef het nog lang gezellig op d’n Bakenbos. Quatre Bras werd onderweg ook nog even aangedaan om de 5-1 overwinning nogmaals te vieren. Met deze 5-1 blijft de winning streak voor wat hij is en zullen we deze volgende week proberen voort te zetten tegen BEVO.